Modern Trabant
Hosszas keresgélés, latolgatás után 2006 márciusában vettük az autót. Én személy szerint Suzuki ellenes voltam, de a pénztárcánk és a Népítélet azt hozta ki hogy márpedig ezt vesszük.
Az élet igazolta a döntést, nagyon megszerettük, megjártuk vele keresztbe hosszában az országot, és a környező szomszédainkat.
2008-ban úgy vizsgázott le, hogy nem kellett cserélni benne semmit. Ez nem azt jelenti, hogy tatterosan vezetek, szimplán csak nem megyek kátyús úton 90-nel, mint ahogy sokan mások, aztán meg sírnak, hogy kopog a futómű...
Szóval ennyit a megbízhatóságról. Olyan, mint a megboldogult Trabantom, csak tankolni kellett bele. Leszámítva az olajcseréket.
Kényelem szempontjából nem volt rossz, bár nekem (187cm) kicsit szűkös keresztben, hosszában viszont nem volt leghátra tolva az ülés. Nem igazán volt zörgős sem, csak a kalaptartó szólalt meg néha.
Ha nem születik meg a lányunk, biztos nem adjuk el addig, míg le nem rohad a kasztni a motorról. Az örök életű. És megy is mint állat! A 16 szeleppel 86 lóerős autó nem egy erőgép, de lehet vele meglepetéseket okozni, még pályán is. Annyira hosszú a váltó áttétele, hogy 5.-ben tiltáson 250-et menne. :) Ez persze csak elméleti, annyit soha sem érne el. 5.-ben 120-nál 3000-et forog a motor, ami nagyon kevés más autókhoz képest, cserébe 3.-ban 150-ig lehet tolni. Mondjuk tiltásig sosem akasztottam ki a forulatszámmérőt.
A fogyasztása meglepően jó, amit senki sem hisz el...
Országúton 5.4-6.3
Város 6.5-7.5
Autópálya 7 körül (140km/h, 4 személy+klíma)
A rekord városban 6.2, országúton 5.2 volt, az autóval való ismerkedés legelején, amit azóta se bírtam megközelíteni. :(
Összegezve mindenkinek csak ajánlani tudom a Swiftet, olcsó, megbízható és strapabíró autó. Akinek nem számít a jel a díszrácson az sokat tud spórolni vele!
- Akksi. Amikor vettük azt mondták újat raknak bele, aztán egy év múlva ősszel kiderült, hogy nem... Suzuki plusz, nagy plussz... Még a vonóhorog is lekerült róla, mire megkaptuk...
SK lett cserélve az olaj, gyertyák ilyenek.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | 601 S Universal | Következő autója? | Lacetti kombi, vagy G Astra kombi |
Verdikt | (7.3/10) |