Kultuszautó
Kultuszautó mert ez a demokráciánk terméke, és én is ezzel nőttem fel. (illetve még opellal, citroennel, és 1.0ás swifttel)
Sokan írják más típusoknál a gyakori izzókiégést, hát én már direkt készültem rá h mikor jön, de nem akart. Pedig be volt készítve a csereégő, be volt készítve a kesztyű (ami később feleslegesnek bizonyult). Betanultam elméletben hogyan is kell cserélni, naponta többször elmondtam magamnak, majd csillagászom tanácsára kuruzslókövekkel felkészültem az esetleges szellemi, és egyéb transzcendens erő okozta problémákra.
Aztán megtörtént a nagy nap, kiégett, szinte egyszerre a két izzó!!! Ez az, mondom neki, most megfogtalak, van egy hibád...szegény kék autóm el is pirult. Nekiláttam a cserének, de gondok adódtak, nem működött a jól betanult elmélet. Francia káromkodás után (mivel a francia kocsiknál nehéz cserélni), könyékig maszatosan kimásztam a motortérből és barátnőm kuncogása térített vissza a valóságba: ezt jól el kú*tam. Mintha megrepedt volna a gumiharang!!! De mégsem.
Jó drámához illően a katarzis ekkor következett be. A kuncogó kedves feltűrte az ingét, "benyúlt" a motortérbe, kéjesen kidugta a nyelvét a száján, és szépen kihúzta az égőt a helyéről. Katarzis és orgazmus. Az új égőt bosszúból már én dugtam a helyére, aztán a gondot okozó gumibütyköt is jól visszaillesztettem.
Kézmosás közben levontam a tanúságokat. Soha ne hidj felhős időben a csillagászodnak-asztrológusodnak. A barátnő adott esetben szerszám. És végül, ha azt akarod, hogy sikeres legyél a technikában, gondolkozz úgy, mint egy égőkészlet, vagy mint egy csavarhúzó, stb mittom én.
- szinte egyszerre égett ki a tompított és a helyzetjelző
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 20000 |
Előző autója? | swift 1,0 | Következő autója? | valami radarelnyelős autó kéne, a trafik ellen, mint a B2-es lopakodó |
Verdikt | (8.1/10) |