A boldogság vörös madara
Egyetemista voltam. Kevés pénzzel. Egy négyütemű trabi után vásároltam, 1 éves korában. Full extra – ami egy Swift esetében természetesen egészen mást jelent :) – gyönyörű vörös színben. Beleszerettem. Mert fiatal autó volt, mert a menetdinamikája – bár nem sportautó – az átlagos autózáshoz tökéletesen megfelelt, mert a párommal kényelmesen elfértünk benne, mert nagyon kevés pénzbe került a fenntartása, mert megbízható volt (az 5 év alatt semmi nem hibásodott meg rajta), mert életünk legszebb nyaralásaira vitt el minket, és mert egyszerűen nagyon nagyon boldogok voltunk vele.
Sokan szidják. De hát ez természetes! Hiszen sokáig ebből az autóból adtak el a legtöbbet Magyarországon évről évre. A „többség” döntése. Ha pedig el akarod hitetni magadról, hogy az átlagnál jobban értesz egy témához – például az autókhoz –, nem lehetsz egy véleményen a többséggel.
Én büszke voltam rá. Büszke, mert magyar kezek rakták össze. Sosem vertem a mellem, hogy mekkora magyar vagyok. Sosem burkoltam magam nemzetiszín lobogóba. De örültem, hogy magyarként magyar autóban ülhettem.
Zörgött a műszerfala, néha akadozott a hátrameneti fokozat, és kemény volt a futóműve. Igen. De inkább ez, mint ennyi pénzért egy ezerszer levetett, sokat futott nyugati „csoda” kopott kárpittal (ami egyébként már olyan büdös, hogy 3 Wunderbaum szimultán használata sem fedi el teljesen a szagokat), fényesre koptatott kormánnyal, és „Suzuki, a Ti autótok” felirattal a hátulján, hogy az önigazolás is rendben legyen. :)
5 év alatt 0 meghibásodás, 6,2 l/100Km –es fogyasztás, és rengeteg boldog kilométer. Ha valaki nem tudott, vagy egyszerűen nem akart több pénzt áldozni egy autóra, a Swift nagyon jó választás volt!
- -
Bázis Kft. - kötelező átvizsgálásokra hordtam ide, mindig konkrét időpontra. Sosem kellett várni, gyors, jó minőségű munkát végeztek.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 12000 |