Szerethető német
Szóval...:) Uj autóként került hozzám és nagyon pozitív tapasztalatok amikröl beszámolhatok..Mindenképpen német autóban utazom, igy a pénztárca mélysége miatt az V Golf, Focus ill. az Opel jöhetett szóba. Formailag nálam egyértelműen az Astra volt a nyerő, imádom a hatalmas első lámpákat, a gyári 16-os 205/55-ös Bridgestone gumikkal és utólag rendelt alufelnivel szerintem verhetetlen forma!:) Sosem volt előtte Opelem, igaz az 1.6-os kategória más modelljeit használtam..Róluk vagy jót vagy semmit..
Tehát a szubjektív véleményem: jol eltalált forma, tetszetős, időtálló formajegyekkel. Jó felszereltség, -klíma, 4 lufi, mp3-as cd-s hifi bár ennek a hangzása a gyári hangszórókkal nem túl meggyőző, de a Danubiushoz éppen elég:.:)
Imádom a futóművét, nagyon jol kormányozható, partner a nagyobb sebességű kanyarok bevételéhez is. Az ülései kényelmesek, bár az oldaltartásuk lehetne picit feszesebb. A klíma hatásfoka nem túl meggyöző, "nálam" nincs a hátsó utasok hűtése megoldva, igy mi elől megfagyunk mig hátul csak hűsölnek:) Sehol egy pohártartó ami eszméletlenöl idegesítő!
Ellenben tetszetősek a beltér króm díszítőelemei, a műszerfal csodás, a felhasznált anyagok minősége jó. 60 ezer km körül már érezhetően "hangosabb" az utastér de még ez sem zavaró..Volt szerencsém vezetni egy közel egyidős Golfot..az sem volt halkabb..sőt ott a motorzaj 160 körül idegesítően magas volt! Na de vissza az Astrához! A fogyasztás jó, a menetteljesítmények elfogadhatóak. 140-150-el szépen, tartósan kimegy a világbol is:)
Ha vkit érdekel én 190-et sajtoltam ki a motorból..igaz mindezt hosszu nekifutás után:) 3000-ig elég lomha a motor, addig kissé furcsa a motorhang is, de 3000 felett már elfogadható, sosem hangos vagy zavaró. Ugy érezem nálam egy 6. fokozat is elférne, kímélőként..
Egy szó mint száz, nem rossz kis autó!!!! Csak ajánlani tudom, nálam bevállt! Jol fogyaszt, megbízható, kivül-belül tetszetős, bőven szerethető!
- Az üzemanyagszint mérő néha meggondolja magát és nem mutat semmit...Ez minden! Nálam legalábbis!! 60 000 ezret tettem bele de a kötelező szervizeken kívül semmi más "dolgom" nem volt az autóval.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | V.Golf | Következő autója? | Opel Astra GTC 2.0t |