Semmi extra, korrekt német
2005 karácsonyán vettem át, céges autó de 4300000-ig olyan Opelt választottam amit akartam. Éppen akció volt 0% thm-mel így a főnökömnél is jó pontot szereztem :)
Az extrák sora nem túl acélos: bőrkormány, ködlámpa, tetőléc, cd-rádió, de nekem nem is kell több. Persze ABS, 4 lufi, klíma stb. alapból benne van.
Eddig 21000 km vezettem le, a régi autóm után nagyon kényelmes, de azét ennyi pénzért több kényeztetést vártam. Kicsit ráz, puhábbra számítottam. 195 cm vagyok kényelmesen elférek elöl, sőt még magam mögé is be tudok ülni. Azt hiszem ez nem semmi. Nagyon tetszik a beltér, kicsit szürke, de nekem bejön. Ami nem hogy kevés a pakolóhely, pohártartó sehol.
Magamnak soha nem vennék 1,6-ost! Indokolatlanul sokat eszik,( 140,klíma,2 személy = 8-9 liter,ha viszont 2500 környékén felváltok, és nem megyek 140-el 7 litert is ki lehet belőle hozni) viszont nem megy. Főleg álló helyből elindulva lusta( ha a zajhatárig huzatom mindenki lehagy), menet közben már elég rugalmas, akkor már nincs gond. 3000 fölött felhangosodik, 140-nél pont 4000 forog, igaz ekkor már a szél is jól hallható.
Valaki már írta, nálam is volt a kormányba valami rugó ami percegett, gariba cseréltek valamit, de azóta is hallom csak ritkábban. Ezen kívül egy kis kárpitzörgés fordul elő nagyobb úthibákon, de abszolút elviselhetően. A műszerfal plexije nálam is karcos lett az első portörlés után, erre mindenki figyeljen!!! Finom szálú ecsetet ajánlok.
Amin nagyon megdöbbentem: 25000 km után (70% autópályával, 140-nél nemigen többel) kigyulladt a kevés olajra figyelmeztető lámpa. És tényleg csak a pálca alja volt olajos!!! Ez az első Opelom, mondták mások hogy eszi az olajat, de ennyire? Oda kell rá figyelni, sajnos. (6 éves 230000 km futott Polomba egy decit sem kellet soha utántölteni)
Ha nyomom neki elég dinamikus, (a benzint nem én fizetem), a kényelme végül is jó , formára nagyon tetszik, szeretem, bár magamnak biztos hogy nem 1.6-os Astrát vennék. Egy 6 sebességes 1,9-es dízelt viszont bármikor elfogadnék. :)
- Még az kéne!Hé, fél éves az autó!
Di ferr, Érd. Ahogy mindegyik szalon amíg újat veszel baromi kedvesek, szerviz estén már nem annyira, de azért mindenkinek bátran ajánlom, korrektek.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Polo | Következő autója? | ??? |