Lendületes megbízható igásló
Egy szervizcégnél dolgozom és cégautóként kaptam az Astrát.
Bár 1.6 központi befecskendezős motorja van és 315000 Km-rel vettem át, nagyon kellemesen csalódtam benne. Bár nem öreg, de sok kilóméterrel is remek autó. Szinte állandóan kb. 150- 200 kg szerszámmal a csomagtérben közlekedtem, ígyis gond nélkül vitte a 170-et tartósan. Nem ritkán az M7 végén ráálltam 180-ra és Budaörsön levettem a lábam a gázról, s szerintem ígysem ment a fogyasztás 10 L fölé.
Megemlíteném, hogy 372000 Km-rel adtam le az autót és még gyári kuplungtárcsa van benne, szerintem ez magáért beszél.
Csak sajnálni tudom, hogy le kellett adnom, s hogy ezt a tipust nem gyártják már.
- Vezető oldali ülés törött el ( egyszerű hegesztéssel javítható),fűtésellenállás elégett (cseréje nem túl nagy anyagi ráfordítás), műszerfal világítás izzók lettek cserélve (max: 2000 Ft az összes izzó)
- Talán még megemlíteném, hogy szervizenként csináltattam egy futóműállítást, mert időnként jó guminyomás mellett is elhúzott az autó. ( ami lehet egy korábbi sérüléstől is)
Autószerelő vagyok, így én magam oldottam meg a problémékat. Magamat inkább nem osztályoznám. :-)
Mielőtt megkaptam az autót, az Opel Gomboshoz hordták a Szentendrei útra. Mondanom sem kell, hogy lényegesn több alaktrész lett felírva a számlára, mint amennyit beépítettek az aktuális szerviznél. A pollenszűrő szerviz után is fekete volt a kosztól, a fékolajcserét meg sosem csinálták meg, pedig tudjuk mennyire fontos. Gyertyákat nem cseréltek a megfelelő időközönként, tehát egy nem túl lelkiismeretes csapat.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 52000 |