Adagoló, ami beadja a kulcsot!!!
Az első probléma télen kezdődött,a váltó nemnagyon akart hátramenetbe kapcsolni.Gondoltam sebaj egy olajcsere megoldja a problémát,de csak kidobott pénz volt(4000ft).Amúgy a váltó nyáron hibátlanul üzemel.A következő probléma nem egetverő,inkább szívatos volt,ugyanis kb10-órát állt az auto és utána hosszabb unszolásra akart csak indulni.Ezt követően 1-2nap után már 1-óra állás után sem indult,(ha elindult hibátlanul működött).Írány a szerlő,diagnozis:üzemanyagot kap,elektromos probléma.Írány a villamosági szerelő,műszer rá,diagnozis:semmi tárolt hiba.Elöszőr itt ijedtem meg.bevoltam sz..va,hogy az adagoló.De egy szerelő és egy barátom azt mondta probáljam ki mitcsinál ha egy kanát fölakasztok és onnan kap üzemanyagot.Na ez bejött,kiderült kirepedt a résolaj cső,ami a szívoágba van bekötve és ott levegösödöt le.A feketeleves ezután jött,behalt az adagoló.Vagyis csak annyira, hogy idegileg és anyagilag kikészitsen.Ugyanis döcögve beindul, majd szépen jár ahogy kell,de 1000-es fordulat fölé nemlehet pörgetni mert bedadog.Vagyis lehet 1000-fölé is, de két ember kell hozzá,az egyik nyomja a gázt a másik lehuzza a résolajcsövet és már pörögis ahogy kell.Amásodik műszeres vizsgálat után diagnozis:valoszinű elrepet egy membrán az adagolóban.Lehetöségek:próbapad bevizsgálás:50000ft, utána membrán csere:kb20000ft ki-be szerelés:20000ft, tehát ha csak ez a baj cirka 90000eft.de közölték ha más is van számolhatok még 90-100eft-ra. UI:(VAGY KI TUDJA MENNYIRE)
- váltó
- résolajcső
- ajtórugó
- adagoló
SZakszerviz isten ments,aranyam nincs!Amúgy sem szerelnek csak cserélnek.Az ujabb tipusokhoz nem sokan tudnak hozzászolni.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1998 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 111900 |