Egyszerű, de nagyszerű.
Gyakorlatilag egy végtelenül megbízható, egyszerűségében tökéletes F Astra.
Az 1.4 16v motor ha pörgetjük meg is indítja a kasztnit. A futóművére, illetve a nálam történt 2 műszaki vizsgára költeni sem kellett jóformán. Az elsőnél volt azonban, hogy a tiszafüredi suzuki szervizbe vittem műszakizni, ahol hozzá nem értő kontárok azt mondták, cserélni kell egy lengőkart. Ezúton is gratulálok nekik, hogy egy B vectra lengőkarját erőltették rá. Természetesen fele annyi rögzítési pontra passzolt, így 2 hónap múlva egy vasúti átjárón szét is szakadt. Ezt leszámítva sosem állt meg. A járása csendes, egyenletes. A fogyasztása igenis baráti. Az alkatrészek olcsók, a könnyebb hibákat egy kis affinitással bárki megoldhatja otthon is. Egyetlen baj a kerékjáratok menetrend szerinti rozsdásodása. Emiatt minden tavasszal kasztnishoz mentünk, de legalább szép marad a kocsi. :) Szuper járgány! Sajnos már nincs meg, amit meg is bántam. A kis alufelnijével jól is nézett ki. Csak a klíma hiányzott belőle nagyon.
- - 1 lengőkar elszakadt (idétlen szerelő miatt) - - generátor tárcsa csapágya (otthon könnyen kicserélhető)
Helyi mesteremberhez. Tapasztalt vén róka. :) Család ismerőse ráadásul.
Könnyebb műveleteket otthon intéztük.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Clio 1.4 16v Privilege |