A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.6 8V 

Az ítélet értékelése
4,3(7 db)

Ennyi pénzért nincs jobb

Szöveges ítélet

Ha azt nézzük, hogy az autót vészmegoldásként vettem, a lehető legkevesebb pénzből (200.000 Ft), majd autóztam vele 30.000 km-t nem túl sok hibával akkor kijelenthetem, hogy nagyon megérte az a két év amit együtt töltöttünk. Ennél jobb ár/érték arányú közlekedési eszköz szerintem nem létezik! Persze öreg, persze nem lehet vele megjelenni, persze nem biztonságos, persze nincs benne klíma, ABS vagy légzsák, de A-ból B-be ez is elvitt...

Kényelem, felszerelés:
Ennyi pénzért nem is hittem volna, hogy kapni lehet ennyi kényelmet: puha, plüss ülések,hátul még kényelmesek is, ahol könyöklő is dukál. Az enyém éppen egy viszonylag jól felszerelt példány volt: tetőablak (elhúzható, nem csak kibillenthető!), plüss, fordulatszámmérő, szervókormány. Sajnos az olyan biztonsági felszerelések, mint az ABS, légzsák vagy akár a hátsó fejtámlák hiányoztak, de ne feledjük a vételárat és a gyártási évet!

Menetteljesítmény: az 1.6-os 75 lóerős motor dinamikájával maximálisan meg voltam elégedve, egyszer kipróbáltam a 170km/órát (természetesen a saját, lezárt magánrepülőteremen) és még volt benne valamennyi. Amit kifejezetten szerettem, hogy egy ilyen öreg autó is lehet kellemesen csendes 110-130 km/órás utazósebességnél illetve az egyenesfutásra sem lehetett panasz.

Fogyasztás, fenntartási költségek: 6-6,5 literrel jártam vele zömében városban. Az, hogy sokat kellett-e rá költenem nagyon viszonyítás kérdése. Igen, tönkrement ez-az, minden két hónapban voltam vele szervízben, de ha kért is valamit, azt nagyon olcsó áron számította. Összességében egy nagyon olcsón fenntartható autó.

Megbízhatóság: had éljek egy sztereotíp kijelentéssel: öreg Opel, tehát folyton volt vele valami baj, de becsületére váljék, hogy 20 évesen is pöcröf volt télen is és sosem hagyott ott sehol. Persze a Balatonnál messzebbre már nem indultam volna el vele (Budapestről).

Összegzés: ennyi pénzért jobbat, szerintem nem lehetett volna vásárolnom. Csendes és kényelmes volt, bírta az autópályatempót, el lehetett benne férni. A motor nem ette az olajat, és keveset kért üzemanyagból is. Erőátviteli rendszerrel, futóművel semmi gondom nem volt a beletekert 30.000 km alatt.
Amire érdemes figyelni minden leendő tulajdonosnak az a rozsda. Szerintem a típusnak az a legnagyobb ellensége. Valószínűleg nincs olyan 20 év körüli Astra, amelynek a küszöbjeit vagy a tanksapka környékét ne kellett volna foltozni.
Szeretném hozzátenni, hogy annak ellenére, hogy egy öreg értéktelen roncs volt, figyeltem rá. 8-10ezrenként olajat cseréltem, vásárláskor kapott új olajat a váltó is, új vezérlést, sőt új vizet a hűtőkör is. Ha valami elromlott akkor nem erőltettem, barkácsoltam hanem rögtön elvittem megjavítani.

Hibalista

- hűtő kilyukadt (nem öntögettem bele mindenféle tömítő löttyöt, hanem hűtőt cseréltem) - hengerfejtömítés átégett (hamar észrevettem a bajt, nem lett hengerfejes az autó) - féktárcsák hullámossá váltak (utángyárott lehetett rajta, amikor megvettem) - kipufogó szétrohadt (ez sem gyári volt mikor megvettem) - küszöb rohadt egy kicsit (holott már egyszer lakatolva volt)

Ide hordtam szervizbe

Ismerős - olcsó, korrekt, de szerette mindenből a legolcsóbb alkatrésszel megkínálni az autót mondván, hogy ilyen öreg Opelre nem szabad sok pénzt költeni

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 1992
Kényelem (5) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 178000
Megbízhatóság (5) Vezetett km 30000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Vectra B 1.6 16V Következő autója?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)

További ítéletek (818 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)