Nem roadster. Élményautó!
En egy 1.6-osat csiptem el a Mazda egyik 2000-es akciojaban, kemenytetovel kb 4.5Mft-ert. Ot ev gyotres utan adtam tul rajta 3Mft-ert. Ebben a kategoriaban ilyen jo ertektartast ritkan latni.
Az auto megbizhato, remekul vezetheto. Az 1.6-os motor kicsit erotlen meg ehez a konnyu kasztnihoz is, autopalyan kifejezetten nem egy gyorsulasi bajnok, bar 200-210 korul eleg stabilan lehet vele jarni (igaz ilyenkor a motorhaztetot az ala csapo szel az ember arcaba akarja vagni).
A vaszonteto 5 ev hasznalat alatt sem akart beazni, amugy menetkozben felkezzel le/fel lehet hajtani par masodperc alatt. A kemenyteto felrakasa ketemberes melo, de nem nagy ugy. A csomagtartoba meg egy kismeretu babakocsi is vigan elfer, csak szet kell szedni.
Fogyasztasa vegyesben ugy 10 liter korul volt, ha a no jart vele akkor 8-9. Autopalyan 200-al 13. Ami igazan bosszanto az a sarga lampa hianya; nem egyszer fordult elo hogy menet kozben elfogyott a benzin belole.
Bar a mai modelekre ez mar nem jellemzo, az enyem meg eleg spartai modon volt felszerelve. Belso teret legjobban egy Suzukihoz hasonlithatnam, az ABS mar ritka extra felszereltsegnek szamitott az 1.6-osnal. Klimat utolag rakattam bele, lenyitott tetovel viszont nem sok ertelme volt, annak ellenere hogy futeni bezzeg nagyon tudott: novemberben ejszaka nyitott tetovel autozni egyaltalan nem szamitott mazochista dolognak.
A kocsit telen-nyaron hasznaltam, a hatsokerek-hajtas csuszos uton odafigyelest igenyelt (foleg mert se menetstabilizator, se kiporgesgatlo nem volt benne) de nem okozott nagy gondot - nyaron viszont felejthetetlen elmenyt okozott.
Aki ilyet vesz, nagyot csalodni biztos nem fog. Ket dolgot erdemes azert szem elott tartani: kategoriajahoz merten eleg draga ra a biztositas (28kHUF/ho), foleg azert mert kabrio. A gyari alkatreszek pedig arcatlanul dragak es sokat kell rajuk varni.
- fekbetetek marha gyorsan kopnak (kb. 10-15e km, azt hiszem ez inkabb vezetesi stilus kerdese), amugy nagyon megbizhato volt
Mazda Mirai
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |