A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mazda » Mx-5 (1998-2005)

Mx-5 NB 1.8 

Az ítélet értékelése
3,3(3 db)

Mi más, ha nem MX-5?

Szöveges ítélet

Elég spontán jött a gondolat annak idején, hogy kell valami kis játszós autó. Németországban élek és dolgozom, ezért itt is veszek autót. Elég nagy a használtautó piac és ezért dönteni sem könnyű. Árban és típusban is nagy a szórás.
Rengeteget keresgéltem az "igazit" olvasgattam nézelődtem, próbálgattam...
Szempontjaim:
- hátul hajtson
- szívó benzines
- manuális váltó
- kezelhetőség/ vezetési élmény
(- lehetőleg ne tucat termék legyen)

Az Mx-5 nek az NB típusa tetszik nekem a legjobban. Az újabb NC-t szerintem kicsit túltolták. Az NA pedig valamiért nem az én ízlés világom. Maradt az NB, sikerült egy 1.8-as 6 gangos 2002-es példányt kifognom, jó áron. Egyetlen teendő mindössze a vezérműszíj csere volt, amit nekem kellett intéznem. De nyugalom, cserébe az eladótól lealkudtam vagy 20%-ot az autó árából.

Megj.:
A szempontjaim utolsó sora, hogy ne legyen tömegdarab. Itt Münchenben és környékén ahol élünk, a többség az egyforma BMW-k és Audik autóit hajtja. (Legnagyobb tiszteletem mindenkinek aki szereti ezeket a típusokat, nekem nem jön be, hogy szemben állva olyan egyforma mind...) Nem akartam beállni sorba és egyel több lenni köztük. Mx-5 is van elég de egy kis színfolt a szürke hétköznapi autók közé :)

A vászontetőről pár szót: kb 5 másodperc alatt lehet lehajtani és zárni is eddig tart. Tűző napon nem érdemes lehajtani, mert csk napszúrást kapsz. Kb 80-100-as tempóig kellemes, huzatmentes. Felette már zavaróan bevág a szél hátulról. Ha fel van csukva, akkor kb 130-140km/h-ig nem zavaró a menetzaj. De ez szubjektív.

A motorról: imádom pörgetni, 4-5000 körül elváltani. Persze csak szigorúan miután elérte az üzemi hőmérséklet tartományt!!! Visszaváltani, fokozatok között kapcsolgatni, előzgetni. Ez a 140 LE-s sor 4-es tökéletesen elegendő mindenre és bármire! Nem is értem mi a célja a turbó/kompresszor csomagoknak... Csak a bajt hozzák és a pénzt viszik!

Csomagtartó: az is van benne... kb 2 rekesz sörike befér :) Pl ketten tudunk úgy utazni, hogy a szükséges holmiknak elég helye van. Egy családi nagy bevásárláshoz már talán kevésnek bizonyulna...

Szeretik az emberek is ezt az autót. Nem felvágós, mint egy M4-es BMW, vagy egy AMG, de jól esik, mikor egy másik mx-5 jön szembe és integetünk egymásnak (mint a motorosok vagy buszosok).

Ha nem tévedek, teljesítményben következő lépcsőfok (ami ugyanezt az élményt tudja nyújtani, csak "nagyban") már egy Porsche Boxster / NSX lenne. (esetleg egy BMW) Az pedig árban messze messze nem ez a kategória...

Hibalista

- - Vezérlést kellett cserélnem, de ennek az árát bőven lealkudtam még vásárláskor. - - új NGK gyertyák - - olaj + szűrők - - Müszerfalon kiégett egy égő. - Mondhatni a szokásos dolgok, semmi több. -

Ide hordtam szervizbe

Korrekt 2000 Kft. KazincbarcikaRemek csapat! Gyors, precíz és árban is megfelelő! Bátran ajánlom mindenkinek.

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Kényelem (8) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 126000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 15000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Astra H Következő autója? Még nem dőlt el, de nem tervezek.
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mazda Mx-5 1998

További ítéletek (33 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)