A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mazda » Mx-5 (1998-2005)

Mx-5 FL 1.6 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Diszkont sportkocsi

Szöveges ítélet

Csendes nyári estéken hallható, ahogy az oxigénmolekulák rágják az acélt, folyamatosan fogyasztva az amúgy sem masszív felépítményt. Hogy téli sós utakon mi történik, belegondolni is rossz. Mind rohad. Vagy rohadni fog. Ezt csak gondos tulajok szezon elején elvégzett alapos javítómunkája odázhatja el. Meg évi 12 hónap garázsban tartás - talán.

Az biztos, hogy három dolog hiányzik az NB-s MX5-ösökből:
- a hely
- az erő
- az acél egyre inkább

Hétköznapi értelemben véve nem jó autó. Kényelmetlen, ráz, nagy a kormány és rossz a vezetési pozíció - túl magasan van az ülés a kormányhoz és a pedálokhoz képest, és én csak 175 vagyok. Az utastér ócska, a műanyagokat a nyolcvanas évekből mentették át, és csálén állnak. A büdös műanyagok és a bőrkárpit illata egészen érdekes elegyet képez. Ha nem ülnek benne, az utasülés támlája rosszabb minőségű úton több centis lengéseket produkál. A tető nekem zörgött a gyári extraként beletett bukókereten. A csomagtér kicsi és rosszul pakolható, a kárpitja kb szabad kézzel lehántható. Lassú, egy dízel A3-as simán otthagyja, bármilyen körülmények között.

VISZONT!
Nagyon jó vezetni. Amikor megtalálsz egy kanyargósabb szakaszt, a zseniális futóműnek köszönhetően - száraz úton - nagy tempóval kanyarodhatsz. A jól hangolt motor és a szigetelés hiánya miatt a sebességérzet megkétszereződik és a friss levegő elnyomja a műanyagok szagát. Négyhengereshez képest gyönyörűen szól. A váltó tökéletes, a gázreakciók azonnaliak, a kormány telepatikusan érzékeny. A kicsi és könnyű autót játszva dobálhatod kanyarról kanyarra, mindig érzed, hogy mi történik az út és a kerekek között. Dráma nélkül, de adja a sportkocsi-érzést, legális sebességgel is.

A zseniális az egészben, hogy olcsó. Ha nem ipari hulladékot veszel, akkor hihetetlenül olcsó. 8-9 liter között fogyaszt és ebben a kemény szerpentinezés is benne van. A vételára és költségei miatt simán alternatívája egy azonos korú Golf TDI-nek. De amit a Mazda az ócska beltéren és a cinkfürdőn megspórolt, mind a technikára áldozta. Ez a technika kifinomult, de nem túlhúzott, inkább túlméretezett. Kis lökettérfogatból csináltak még kisebb erőt, ezért az alkatrészek sokáig tartanak és sokminden a kommersz Mazdákról származik.

update: a fényképet valamiért nem töltötte fel, felraktam újra

Hibalista

- Elromlott: - - hangszórók (~30.000) - - egyik stabilizátor (~10.000) - - vezetőoldali ablakemelő belassult (zsírozni kellett csak) - Inkább fogyó-kopó: - - benzinszűrő (~15.000) - - felületi rozsda főleg a motortér, az alváz és a sárvédőívek illesztései, élei környékén (~30.000 - hammereit, alvázvédő)

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Kényelem (2) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (3) Km vásárláskor 141000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 11000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? Calibra V6 Következő autója? S2000
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mazda Mx-5 1998

További ítéletek (33 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)