Autók » Volkswagen » Golf (2012)

Golf 1.4 TSI Trendline Variant

Sose találná ki, mit tud ez a Golf!!! Kattintson!!!

Elnézést a kattvadász címért, mostanában ez a divat.

Tehát, egy nem SUV családi autót kerestünk, amiben hátul is el lehet férni, és jó nagy a puttonya. Néztünk Aurist, Tipot és KAstrát is, de ez lett a befutó.
Milyen is a Golf? Legfőképp semmilyen, mert egyetlen porcikája sem akar lenni valamilyen, azon kívül, hogy praktikus és jó.
Motor: a mai világban gombamód szaporodnak az ezres, 3 hengeres motorok, szóval a Golf 4 hengeres 1.4 Big Block ( :D ) akár presztízs értékű is lehet. Na jó, ez túlzás, de értik, mire gondolok...
1400-as fordulat alatt totál erőtlen, még városban is. 1500 körül betölt a turbó, majd 3000-3500-as RPM körül már a hangja is szép lesz.
A fogyasztás mesés, országúton 4,5L, autópályán 130-nál 6L. Városban meg ki hogy nyomja...
Az olajfogyasztás minimális, 1dl/1000km alatt van.
Beindításkoz elég csupán megpöccinteni a kulcsot, utána az autó beindítja magát. Nem kell addig indítózni, amíg beindul a motor.
A váltó kicsit műanyag érzetű, a rükvercet nem mindig veszi, de egyebet nem tudok felhozni ellene.
A futómű tetszik. Viszonylag kényelmes, szépen nyeli az úthibákat, emellé csendes is. Üresen és terhelve is hasonlóan rugózik és csillapít, tényleg frankó.
Kormány: abszolút semmi visszajelzést nem ad az útról, a servo viszont kicsit lehetne erősebb is. Főleg a FIAT-féle CityServo után hiányzik az erősebb rásegítés. Ha már a kormánykeréknék járunk, a kormányon levő kezelőgombok jók, de vajon miért nem lehet megoldani, hogy ne csak a zeneszámokat, hanem az albumokat is lehessen léptetni?
Ülések: a legnagyobb csalódás az autóval kapcsolatban. Derékban semmit nem tart, emiatt néha fájó derékkal szállok ki a kocsiból. Az állíthatóság tág határok között lehetséges, oldaltartás is oké.
Zajok: némi nyöszörgés jön rossz úton az ajtókeretek felől, ezt leszámítva semmi... príma!
Hely: az oké, hogy elöl elférni, de van hely a hátsó sorban is. A 188 centis magam mögé beférek úgy, hogy a térdem nem ér hozzá az első ülés támlájához. Az oldalzsebek nagyok, a másfél literes flakon is belefér. A csomagtartó is meggyőző. Én kiszedtem az álpadlót, emiatt még nagyobb a tér. A roló kicsit karcosan mozog.
A világítás is jó. Nincsenek nagy igényeim, ezzel a halogénnel elégedett vagyok. Ültem már pár autóban, amiben ehhez képest csak mécses a tompított.

Na, még pár negatívum, ami eszembe jut:
A parkolóradar néha becsipog, miközben semmi nincs a kocsi körül. (tényleg semmi, egy macska se)
Az automata ablaktörlő késve veszi észre a szakadó esőt, és aztán késve veszi észre, hogy elállt az eső.
Az érintőkijelzőről vezérelhető rádión kész rémálom menet közben albumot léptetni.

Mivel még nemrég van meg az autó, a költségekről szóló rész kicsit megalapozatlan.

Folyt köv...

- tempomat kapcsoló

Fenntartási költség (6) Évjárat 2016
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.7/10)

Volkswagen Golf 2012 (2013)

"csodállak, ámde nem szeretlek" (nagyon)

Golf Golf 7 1.4 tsi Comfortline - 2013
2013.07.06 5000   4,0

A magas színvonalon semmilyen autó

Golf 1,4 TSI - 2018
2022.02.15 15000   -

A majdnem tökéletes

Golf Variant 1,6 TDI Comfortline - 2015
2017.12.09 65000   -

A minden és semmi - egy autóban

Golf Variant 1.6 TDI - 2017
2018.07.13 45000   -

A tökéletes kompromisszum

Golf 1.6 TDI - 2014
2015.07.13 60000   3,0

Az év autója ha saját szervizünk van

Golf 1.2 tsi dsg - 2013
2015.10.19 60000   1,0

Belekötni nem akarok - eddig nem is tudok

Golf 7 Comfortlline 1.6 TDI DSG - 2013
2015.08.27 115000   3,0

DAS KOMBI

Golf Variant Comfortline BMT 1.4 Tsi DSG - 2013
2014.09.29 48000   3,0

Egyelőre szeretem!

Golf 1.4 TSI Comfortline122LE - 2013
2014.01.03 5000   4,0

Felsőfok, ennél több nem kell

Golf Variant 1.6 TDi BM Confortline - 2014
2014.02.02 200000   5,0

Fürge kis vadállat!

Golf 1.6 DSG Comfortline - 2015
2018.04.24 120000   -

GTI

Golf GTI 2.0 TSi DSG - 2015
2019.11.12 30000   -

Gyönyörű és komfortos - biztonságos és élmény vezetni

Golf Variant Comfortline 1.6 CR TDI - 2013
2016.11.01 25000   -