Kényelmes mindenes
Egy kényelmes autót kerestünk automata váltóval. Elődje egy 6-os golf volt 1,4 tsi motorral még láncos verzio, amit 100 ekm után cseréltünk. A Sportsvan nagyon bejött mindenkinek a családban, dsg váltó szuper az auto hold funkcioval, magasabb ülés, tágas belső tér, hátsó ülések tologathatóak háttámlája dönthető, jó külső méretek,könnyű vezethetőség. Kihajtható gyári vonóhorog nagyon hasznos és jól müködik. Világos belsővel vettük ami 0 Ft-os felár volt nagyon jól néz ki vele, koszosodásra nem érzékeny. Az első 100 ekm hibamentesen telt, 102 ekm-nél kellett egy fékvákumcsövet cserélni (start stop hibát jelzett), a legutolsó szerviznél 138 ekm szóltak, hogy a talpas gömbfej csere. Fékbetétek kb 70 e km-t bírtak. Most 140000 km-nél járunk de még mindig szuper az autó, a motor-váltó nagyon jól együttműködik, nagyon könnyen gurul, kis gázzal is jól kigyorsít. Autópályán is jól megy de szeles időre érzékeny.
Fogyasztása 7 liter körül van vegyes használatban, országúton 6,5 városban 7,5 Csak ajánlani tudom mindenkinek.
- 102000 km-nél fékvákumcsö
- 138000 km-nél talpas gömbfej