Megbízható utitárs
Nos, már jó 5 hete eladtam a kis drágát, de nagyon megérdemel egy-két jó szót.
Ez egy nagyon egyszerű autó, felszereltségéről nem lehet áradozni. Tekerős ablakok, manuális visszapillantótükör, kézi ülésállítás, egyszerű mint a faék. Menetteljesítménye viszont meglepően jó volt, a kis 1.6-os motor meglepően jól húzott, városban kifejezetten keveset fogyaszt (persze nem verseny közben :)) sztrádán már kevésbé érezte otthon magát, 150 környékén már igen hangos, de 140-145-ös utazótempót vígan vitte, viszont 130-135 fölött drasztikusan nőtt a fogyasztás. Úttartása kifejezetten jó, könnyen vezethető autó, jó fordulékonysággal. Ami pedig abszolút csúcs: a váltó. Olyan tökéletes óramű pontosságú váltó van a kocsiban, amivel még nála sokkal komolyabb autókban sem találkoztam. francia autókat azóta nem is tudok vezetni :)
Meghbízhatósága megintcsak remek. Az öt év alatt soha nem hagyott ott, mindig pöccre indult, s.o.s. javításra sosem volt szükség. Egyszer derült ki, hogy elrepedt a szervócső (én észre sem vettem, csak az utószerelő szúrta ki, cseréje pár ezer ft+5 perc munka), illetve egyszer a lambda szondát szúrta ki a computer, hasonló összeg és munkaidő. Ezen kívűl csak a rendszeres karbantartásra volt szükség.
Egy szó mint száz, nem tudok az utóra rosszat mondani. Nem egy kimagasló alkotás, de ami benne van, az nagyon jól össze van rakva. Egy tökéletes középkategóriás autó, 170000km-nél még mindig hibátlanul. Első autóként persze nagyon beleszerettem, de egyértelműen rá is szolgált. Bátran ajánlom mindenkinek.
- szervócső, lambda szonda, bal hátsó zár
Autóklub Békéscsaba - Pálinkás Attila
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |