A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volkswagen » Golf (1997-2007)

Golf 1.6 16V 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Egy összetört álom

Szöveges ítélet

Amikor megszereztem a jogosítványomat első célom volt egy Volkswagen GOLF 4 mert akkor ez volt a menő, de sajnos csak egy Xsara jutott akkoriban. Tavaly nyáron kezdődött minden beleuntam a hibátlan Volkswagen Jettámba melyet 2 évig hajtottam és eladtam.

Mi is legyen a következő... hát egy régi álmomat megvalósítom már... Pénzzel a zsebben elindultam belőttem egy korrekt középmezőnyt jól felszerelt 1.6os motort akartam mivel a Jettámban is az volt és hibátlan volt.

Találtam egy csodásat, magyarországi, nagyfelszerelt, 4 elektromos ablak, digitklíma, Recaro ülések. Gyöngyház fekete külső, szép fekete-szürke belső nem a csúnya piros meg kék ülések. Ez a szerelem első látásra kategória. Kell elhoztam hibátlan jön megy.

Állítható futómű alá, 18as felni minden és jöttek a bajok. Villant egy motorkontroll lámpa. Irány kiolvastatni a hibát. 2.es henger gyújtás hiba oké akkor 4 gyertya és 4 trafó csere. Az autó 100km után újra hozta a hibát. Most 2.-es és 4-es henger gyújtáshiba... Irány a márkaszerviz, ott volt 1 hónapot. Hengerfej felújítás címszóval. Az autóval ezután kimentem Nyíregyházára ahol megállt mint a szög. Ekkor egy másik szerelőhöz kerület aki a hangjából megállapította, hogy itt olajnyomás gond lesz. Mértek egy olajnyomást... fordulaton az 1 bárt nem ütötte meg. Vezérműtengelyház! 160.000 Ft remek.

Az autó elkészült. Jön megy egyszer csak olajlámpa felvillan, mondom gyere le Jóisten megint mi van ezzel a betegággyal. Szelepszár szimeringek felcsúsztak megfalták az olajat. Oké hengerfej le újra felújítás de már garanciába legalább. Akkor már ha szét van szedve gyűrűzzük meg csapágyazzuk meg mert kompresszió nem volt az 1-es hengerben annyira.

Az autó elkészült! Hibátlan nincs vele semmi baj, csak az a baj hogy már hányingerem van tőle. Látni nem akarom, mikor meglátom a garázsban is rosszul vagyok tőle. Egy Peugeot 205el járok jelenleg, mert rá se tudok nézni a Golfra. Hamarosan viszik is el remélem a következő gazdája fele ennyit nem fog fele szívni.

Tanulság: Mindig nézz utána milyen motort veszel! Utólagosan rájöttem hogy nem ugyan az az 1.6 volt mint a Jettában. 1.4 16V, 1.6 16V felejtős ugyan olyan szar mindkettő motor csak a főtengely más és nagyobb a lökete az 1.6nak.

Egy összetört álom...

Hibalista

- Egyéb apró dolgok: - -Hátsó ablakemelők ~10.000 Ft - -Hátsó hangszórók ~15.000 Ft - - Motorikus gondok: - -Klímakompresszor ~30.000 Ft - -Hengerfejes lett ~50.000 Ft - -Főtengelycsapágy - -Gyűrűzés - -Vezérműtengelyház ~160.000 Ft - -Gyújtógyertya és trafók

Ide hordtam szervizbe

Márkaszervíz

Értékelése: 5

Másik szerelő értékelése

Maszek kisvárosi szerelő

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 2001
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (3) Km vásárláskor 190000
Megbízhatóság (3) Vezetett km 6000
Szerviztapasztalat (4) Átlagfogyasztás 11 l
Előző autója? Jetta Következő autója? Mindegy csak 1.9 TDI
Ennyire szerette (1) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (3.5/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volkswagen Golf 1997 (2004 - 2007)

További ítéletek (352 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)