Váltott lovakkal Picasso 1.6 és 1.8
Első Picassóm 1.6-os motorral vettem. Három gyerek meg a hozzávalók gond nélkül beférnek. Utastere kényelmes jól variálható, az ülések rendezgetésével esélytelenül nagynak tűnő dolgok is beleférnek.Az autót fél évig használtam gondtalanul, mikor egy elszabadult 6 tonnás munkagép (olyan szépen előrenyúló útfelbontó karral ) totálkárosra törte. (Törésteszt a képeknél ).Az óriási ütést szerintem nagyon jól viselte az autó, dícséret érte ! A hátsó üléssor teljesen épp maradt a gyerekülésekkel együtt. Ezután ismét Picassót vettem 1.8- ast és azt használom azóta is ( 3 éve ) gond nélkül. A két motor között szerintem jelentős erőbeli különbség nincs, gyorsulásban egyáltalán nem érezhető. Emelkedőn illetve előzésnél azért jól jön a plusz 25 lóerő. Városban azonban bőven elég az 1.6 -os. Fogyasztásban az 1.8-as tapasztalataim szerint 0.5-1 literrel torkosabb kisebb társánál. Szervízigénye nem jelentős a futómű igényli a gondosabb odafigyelést. Bátran ajánlom mindenkinek, biztonságos, szerintem megbízható és álmosítóan kényelmes !
- Futómű:stabilizátorpálca 2x ( érdemes odafigyelni szerintem gyárilag alulméretezett
- Injektortisztítás
- Fékmunkahenger