Autók » Citroën » Xsara Picasso (1999)

Xsara Picasso 1.6i Exclusive

Buborék családnak

Marha nagy, a babakocsit nem kell összecsukni, úgy is beleférünk. :) Kicsit olyan, mintha buszt vezetne az ember, de ha a hátsó sor utasainak átlagéletkora kisebb, mint 3, akkor úgyse a száguldozás a lényeg, mert a rókakoma is beül középre...

Ezzel a motorral (1.6i-90LE) gyenge mint a harmat = nem gyorsul, de utazni lehet vele akár autópálya-tempóban is. Bár a nagy bódé miatt ilyenkor megy a fogyasztás az egekbe (130 helyett 150kmh = +2 liter...)

Az asszony hordja vele a gyerekeket, 80% elővárosi, 20% városi forgalomban, mindannyian imdják. Ja, és az egyetlen autó, amiben 3 gyerekülés elfér egymás mellett (a Zafira pl. nem tudja ugyanezt.)

Anno 3.7m-ért vettük, ami rendelhető hozzá (vonóhorgon és panoráma üvegtetőn kívül) minden van benne. Ebben a méretosztályban más európai autót nem kapni azóta sem ennyiért.

- Valamelyik első fényszóróizzót 7-8000 km-enként kinyomja, így most a sokadik garnitúránál járunk. Nem drága, jól hozzáférni, 2 perc alatt cserélem.

Pannon Car Győr - márkaszerviznek jó, én csak a kötelező olajcserék miatt voltam vele szervizben.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? 155 2.0TS16V Következő autója? C4 Picasso
Verdikt (7.1/10)

Citroën Xsara Picasso 1999 (2000 - 2007)