Autók » Opel » Vectra (2002)

Vectra 1.9 CDTI 150 LE

Arctalan

Ez az apám cégautója, ám mivel a kedves Papa egy sms-t sem tud megírni, hát én vállaltam az ítélet írás feladatát. Vezetem én is a kocsit rendszeresen, nekem is vannak tapasztalataim. Az autó decemberben múlt egy éves, több mint hetvenezer km ment bele ezen időszak alatt, úgy hogy két hónapot állt egy karambol javítása miatt.
Tehát: a Papa imádja és eszerint pontoztam, végülis ő használja leginkább.
Azt gondolom, hogy szépséggel nehezen vádolható a Vectra. Nagy, és fekete, de nem szép és soha nem is volt az.
A beltér hangulatáról szólni nehéz, aféle nem létező fogalmak jutnak eszembe, mint német humor, vagy az angol konyhaművészet. Talán éppen a semmitmondóságában rejlik a zsenilatása. Perverz dolog Opelben ülve sótlannak nevezni más autómárkákat, pedig a Papa ezt soha nem hagyja ki ha útjába akad egy Toyota... Bruhahaha!
Ellenben az orrában hordozza a legszerethetőbb alkotóelemét a motorját. Ez az 1910 cm3. 150 Le-s dízel motor.
Jól vésse az eszébe mindenki, hogy ez a FIAT motorja!
Ezt különösen az egyik előttem ítélkezőnek üzenem (Vectra 1.9 CDTI 190 LE) aki állítása szerint a motorja miatt vette az autót.
Az aggregát 2000 alatt gyenge, de onnan veszettül húz, és 180km/h felett is dinamikusan gyorsít.
A hibalistában foglaltak nem nagy problémák, de rohadt bosszantóak tudnak lenni. Különös története van a sebességváltó gombnak. Ez a bumfordi formájú ronda műanyag darab képes volt olyat csinálni, hogy menetközben koppant a tetőn, mint egy pezsgősdugó a palack nyitásakor. Kilőtte magát. A szervíz háromszor rendelte meg, de soha nem olyan alkatrész jött ami csereszabatos az ereditevel, így a megoldás az lett, hogy azt valahogy odaragasztották.
Összegzés gyanánt azt mondanám, hogy érdemes ezt a kiváló olasz motort eredeti lelőhelyei valamelyikében megvásárolni. Mondom mindezt annak ellenére, hogy a Vectrával nincsenek komoly kifogásaim, de bántóan semilyen autó.

- Első ablaktörlő motor
- Sebességváltó gomb
- Ferdén álló kormány
- Nyikrogó vezetőülés
- A fedélzeti számmítógép kozmetikázza az adatokat

Opel Horváth Sopron

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006