Carisma történet
Egy autókereskedésben vásároltam használtan. Megtettszett a formája és az hogy kényelmesen elférek benne (198cm), és a nagy csomagtartó. (meg az hogy mitsubishi...)
Az autókereskedő szerint a bal hátsó ajtó volt fényezve és más baja nincs. Az valóban más árnyalatú kicsit. Autóvásárlási tapasztalatlanságomnak köszönhetően később kiderült hogy az autó rommá volt törve csak a jobb hátsó ajtó nincs újrafényezve....
A festék megrepedezett a motoháztetőn a tetőn, meg a sárvédőkön. Valószínűleg a glettelés miatt. mindkét ablakmosószivattyú szétfagyott... Na de ennyit a rossz oldaláról.
A szerencsém a szerencsétlenségben hogy müszakilag nem volt hibája vagyis "elindul-megy-leáll".
Azrét hogy ez ne is változzon cserélve lettek: vezérműszíj,feszítőgörgő,vízpumpa,termosztát,ékszíjak,gyertyák,olaj,szűrők,féktárcsák,fékbetétek,stabilizátorszilentek,kormányösszekötő, szivattyúk.
A bontóban még néhány apróságot beszereztem csavarokat meghúztam, és lett egy megbízható autóm amivel bármikor el merek indulni hosszabb távra.
Azzal együtt hogy össze volt törve(ami nem látszik rajta csak közelről) nem bántam meg a megvételét.
A használtautópiacon ritka madár a sérülésmentes autó, ha pedig nem törött akkor meg olajat "feletettek el" bele rakni és kezdődik előröl a pénzborogatás.
Tehát csak óvatosan.
Egy suzukiból ültem át és azthiszem kb. 2 kategóriát ugrottam helykínálat és menttulajdonságok terén!
Mikor beülök ismerősöm swift-jébe el sem tudom képzelni hogy mertem egyálltalán kihajtani vele az útra régebben...
Mostanában megnéztem jópár autót hogy talán le kellene cserélni egy fiatalabbra, de csak kissebb kategória jöhetne szóba anyagilag. Ahoz meg nem fűlik a fogam így hát marad.
Hiba: Éredkes hogy a carismák a renault váltón kívüli másik gyenge pontja a hosszlegőkar sziletjei.
Nekem is cserélni kell és a szerelő szerint csak gyári lengőkarral együtt cserélhető, mert szilentet nem lehet kapni.
A lengőkarok darabja 48.000 HUF...
Némi utánnajárás után találtam hozzá gyári szilentblokkokat 10.000-ért és most beépítésre vár.
- semmi nem romlott el
Márkaszervíz