A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mitsubishi » Carisma (1995-2003)

Carisma 1.6 Avance 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Megbízható kamuJapán

Szöveges ítélet

Első autóm, 2000es évjárat faceliftes, még egyetemista koromban vettem 230ezer kilométerrel, 13évesen. 500ropit adtam érte, rá is költöttem kb 2-300ezret az első évben, igaz ebben a vezérlés,a klíma feltámasztása(nem bontott alkatrészekkel) na meg a futómű is benne volt.

Kezdjük a pozitívumokkal:
Végtelenül egyszerű és nyúzható autó. 4év alatt 70ezer kilométert tettem bele, most fordul át a 300ezernél a számláló. Ez idő alatt 1x sem hagyott cserben, ha nem számoljuk, hogy egyszer lemerült az akksija. A motor kifogástalan, 10 ezrenként megis kapta a törődést, olajfogyás minimális. Igaz nem egy erőgép és a hosszú váltó miatt kínszenvedés a gyorsulás a piros lámpa utáni megindulásnál.
A másik a helykínálat, na nem a lábtérben. Közel két méter vagyok, szóval a mögöttem ülőt sajnálom. A lényeg a csomagtartó és az 5ajtós kivitelség. Nem egyszer vitt le engem meg 4 haveromat fesztiválra csomagokkal együtt, vagy a családot a Balatonra. Előre döntött hátsó ülésekkel vittem már tv-t, fotelt, szobabiciklit. Sőt aludtam is benne!
A harmadik a fogyasztása. Országúton 80-90es tempónál a rekordom 5.3L. Városban meg 130nál azért elkéri 10körülit.

Negatív:
Hiába a remek motor, ha a többi gagyi. A kényelem egyenlő a 0ával, akár elől, akár hátul. A legrosszabb viszont az, hogy a váltó francia. Konkrétan egy megane váltó. Egyszerűen undorító, nincs jobb szó rá. Akár mennyit költöttem rá, rövid időn belül újra összefosta magát. Használható, viszont folyamatosan szorul az egyes meg a lüki. Vezetési élmény így szintén 0. Alapból max a márka japán, valahol hollandiába szerelték össze.
A másik a futómű. Vásárlás után kilett cserélve pár dolog, szilentek, stabpálcák, szokásos. Onnantól kezdve hideg időben folyamatosan kopog a jobb első kerék felől valami. Az elején elég ijesztő volt, olyan a hangja mintha épp kiakarna szakadni. 3 szerelő nézte meg, de nem sikerült rájönni, viszont a hangon kívül nem produkál problémát, így ezzel télen együtt élek, amint bemelegednek az alkatrészek abbahagyja.
Egy másik rejtélyes hang a jobb hátsó futóműből jött, néha kattogó hangot adott főleg kátyúknál. Egy alkalommal azzal hülyéskedtünk, hogy addig megyünk Ausztriában amíg nem halljuk a kattanást, hát eljutottunk Bécsig és nem az autópályán... de hagyjuk is a magyar utakat, ez egy vidám írás. Egyik kerékcserénél vettük észre, hogy a rugó aljából levan törve egy darab.

Sajnos a műszakin már jelezték, hogy két év múlva tuti nem megy át, annyira eszi az alját a rozsda, kb mindenhol.
Gondolkodtam az eladásán, de arra amire használom tökéletes, futkosni a városba, néha leruccani balcsira, bár egy tempomat hiányzik. Filléres autó, valószínűleg én viszem az utolsó útjára.

Hibalista

- Korából és futásából adódóan kevés dolog van amihez nem kellett nyúlni. - Szokásos kopó alkatrészeken kívül a váltórudazatpersely,trafó 2x, ablakemelő kapcsolók kb 3x, már ki sem cserélem. Futómű. kipufogódob meg az egész cső a végéig.

Ide hordtam szervizbe

Legtöbb dolgot Öcsém megcsinálta, a többit Miskolcon a Derbyautó, jófejek és gyorsak.

Értékelése: 8

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Kényelem (1) Használati időtartam 4 év
Teljesítmény (3) Km vásárláskor 230000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 70000
Szerviztapasztalat (7) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Következő autója? Valszeg valami igazi japán
Ennyire szerette (7) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mitsubishi Carisma 1995 (1995 - 1998)

További ítéletek (117 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)