Majd kiderül:)
2009.02.17
Most vettem nemrég a kocsit. Eddig mászkáltam vele pár km-ert, eddig minden ok. Igaz "bejáratós" a motor így annyira nem nyomtam neki de 8at evett. A szervíz aztmondta ha nagyon nyomom neki legyek tisztába egy városi min 9-10 vegyes min 7 literes fogyasztással. (vétel előtt érdeklődtem a fogyasztásról) Pályán 6ot evett amugy 130as tempoval így olvasgatva az ítéleteket kicsit többre számítottam. Főleg ahhoz képest hogy alig ment még a kocsi. Szerintem motor elég jó és megy is. Eddig ennyi, majd frissítek és addig maradnak a pontok is.
2009.03.12.
Eddig 2030 km van a kocsiban, megjártam vele egyszer 140km vissza 450 km autópályát. Még mindig nagyon frankó kocsinak tartom szépen is megy stb. Amugy jó kocsi ez senki se mondhatja hogy nem az, a sok vita téma a fogyasztás. Na most azért 5 de leginkább 10ezer km alatt nem nagyon akarok végleges dolgot mondani de jelenleg még villant ki (ill. elkezdett villogni a kút) szerintem még kb 50km-re vagyok tőle hogy elkezdjen villogni (normál tempóra értve nem 4500as váltásokkal) és akkor van mgé benne kb 8 liter aztmondták legalábbis nekem. Lényeg ami lényeg vételtől számítva 170 liter benzinnél és mint említettem 2040km-nél járok és még kb 12 liter lehet a kocsiban. Tehát kb 159 liter benzinnel mentem 2040 km-ert. Az 7.7 liter ha nemtévedek.
Menet eloszlások:
570 km autopálya (kb) ebből ~250km padlógáz
850km városon kívüli rész (átlag 95-110es tempo)
620km város kb (egy 15 perces szegedi dugóval)
Ennyi. Valamint normálatlan gyorsulásaim szegénnyel:) De hagy járjon az a motor (800km körül már megadtam neki a tempót)
Mondhatni elfogadható fogyasztás az előző kocsim a fábia ugyanilyen viszonyok között (kivéve pálya) tehát 70% városon kivül 30% város evett 6 körül 54 lóerővel. Ahhoz képest mondhatni jó. Egyéb fontosabb esemény nemtörtén hibát eddig nem tapasztaltam stb.
Folyt köv. (pár kilóméter elteltével) vagy ha valami nagy pozitiv vagy negativ esemény be nem következik.
Eddigi átlagfogyasztás tehát: 7.7
2009.04.16.
Na azthiszem eltelt 1 pár kilóméter 9200at mutat az óra +- 40km:)
Eddig semmi hibajelzés vagy egyéb. Semmi hibára utaló jel vagy akármi.. Mentem vele pályán, hegyen pörgetem mint állat meg klímázok is mostanában stb minden müködik. A fogyasztás beállt rendesen stb, váltó jobb lett azóta. Kb ennyi röviden többet nemtudok mondani fenntartom az előzőleg írtakat:) Amugy fogyasztás annyira nemérdekel engem de sok ember állandoaan csak arról írt a lacsival kapcsolatban így én is írtam meg írom, hogy nem változott vegyesbe klímával 7.5-8 most igaz már klímával. Ahogy elnéztem nem dob semmit a fogyasztáson.. Legalábbis nem vettem észre:)
Hát ennyi kb, jó választás volt..
Szervízzel még nemvolt dolgom majd 6ezer km mulva aztán megirom mennyi volt meg ilyesmi.. De 30ból megkellene usznom azthiszem..:)
2009.06.18. ~19.000 km +-300
Nem sok minden változott. Ugyanolyan mint volt, a motor mintha erőre kapott volna 18.000 kmnél. Klíma frankó nemtudom miért szidták hogy nem fúj semmit (lehet régebbi lacettiknél tényleg ez a helyzet) Ha nagyon meleg van is 2esre tolom fel a 4 fokozatbol a klímát de utánna kénytelen vagyok visszavenni mert szétfagyok. Pedig bírom a hideget. Klímával nem megy rosszabbul talán 1 picit érezni csak. Fogyasztásán nem vettem észre hogy klímával többet eszik (bár legtöbbet csak 1es fokozaton megy a klíma mivel bőven elég). Most kb a fogyasztása 8.5 a kocsinak igaz eléggé nyomom neki. De ebben a kocsiban először már a nyugis vezetésre is rávettem magamat. (nemhittem volna hogy egyszer lesz ilyen is). Tipushibát eddig nem vettem észre.
Volt kötelező szervízen 15.000 KMnél
Összesen a szervíz: 29.500 FT volt. Ebben a munkadíj stb is bennevan plusz kaptam egy ajádnék külső belős takarítást. Korrektek a szervízesek. Megéri elmenni 50KMre vagy 60...
Kb ennyi:)
Kiváncsian várom a cruze fejleményeket, bár tudom azért kell pár hónap majd mire ír valaki tapasztalatokat ide róla. Főleg amennyit vezetnek az emberek 7 év alatt 80 ezer KM..:)
- 2009.02.17. ~0 km
- még eddig semmi (mégjó)
- 2009.04.16. 9200 km
- még mindig semmi
- 2009.06.18. (még mindig semmi) 19.000 KM
Opel & Chevrolet Magocsa, Mátészalka Ipari út 2.
Vagy vihetitek Nyíregyházára a csőszhöz de ő jól lefog huzni titeket ha ott vettétek a kocsit, főleg ha ráígért 1 másik kereskedére. Felejtsétek el a 30ezres szervízet. Jó ha 70nél megáll a pénz kihuzás a pénztárcátokbol. Hallottam pár storyt. Meg alkatrésszel is átbasznak, de hát ez van:)
Ja és hitel kamatot se emlegetik az eladásnál, csak hogy a havi törlesztés mennyi lesz.
Legalábbis suzukinál régebben ezt nyomták.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 19000 |
Előző autója? | fabia 1.2 | Következő autója? | merci c osztály csak még nemtudom milyen mocival |
Verdikt | (8.3/10) |