A Lajos.
2007 karácsonyára leptem meg a feleségem és magamat vele. Előtte egy Twingót hajtottam, ami megint csak megér egy ítéletet(csak pozitívat).
Szóval vásárlas......
Chevrolet Gombos szalon ahol megtörtént az autó beszámítás és adás-vétel. Viszonylag udvarias, néha döcögős ügyintézés, de végül is nem egy Aston Martin-t vásároltam tehát igényeim bőven kivoltak elégítve.
Az autóról:
1,4 16V nem egy sport autó, de nem is azért vettem. Sportolni ott volt a Twingo:)
Külsőre először nem volt a szívem csücske, főleg elölről kicsit egér szerű, de miután megláttam hátulról a feneke elcsábított.
Szépen kerekedik szinte megmarkolnám.
A lámpatest kifejezettem szép.
Belsőleg.
Kárpitok plüssből ami számomra öröm. Főleg hogy tapasztalom kollégáim egyébb autóiban a minimál izzadós műszál huzatokat, amit még fokoznak az atléta Teckós huzatta.
Szóval ez plüss. 96kg-os tömegemmel adok neki rendesen, de még bírja.
Műszerfal.
Nem zörög! Persze nem bőrbevonatú, selymesen lágy. Viszont nem is szappantaró műanyag. Árának megfelelő, funkcionális.
Kezelő szervek.
Sok nincs belőle a minimál kivitelben, viszont nem lehet elveszni a kapcsolók tengerében:)
Működnek, használhatóak.Még sosem kevertem össze az ablaktörlőt az irányjelzővel. Egyébb elvárás?
Elektromos ablak.
Gyorsan mozgat,de igen mint sokaknak ez is vissza enged pár milimétert. Amíg nem esik be az eső nem érdekel. Apró konstrukciós hiba.
Kényelem.
Tér az van bőven, bár az ülések rövidek. szóval kicsit csaltak. Elviselhető még 190 centivel is az utazás ha kitapaszztalod a megfelelő ülés pozíciót. Hátul mögöttem is elfér egy normál embertípus.
A motor.
Fogyaszt! Miért is ne tenné? 1200kg, 1,4liter kell hogy egyen.
Mégis mit szeretnénk? 5 litert? Twingo 1,2 16V 850kg az képes volt rá.
Váltó.
Az útjta az nem épp rövid, sőt inkább hosszú. Megszokaható. Amikor még daciát vezettünk 25 évvel ezelőtt nem foglalkoztunk ezzel. Persze persze haladjunk a korral. De inkább legyen megbízható, mint über fíííling.
Hidegben akadozik a visszaváltás, az első pár kilóméteren. Ha bemelegszik minden renben.
Csomagtér.
Nem érdekel hány liter. Amire kell épp elég. Hűtőt házhoz szállítják ingyen. Minek nekem 2 köbméter? Egyhetes Adriai nyaraláshoz étel alapanyagokkal, ásványvízzel, üdítőkkel még a Twingo is elég volt 2 személyre. Ez is elég. Ha jön a gyerek még akkor is elég lesz. Építési törmeléket meg nem fogok szállítani.
Apróságok.
A kormány nyöszörög, ami kenési hiányosság. Emiatt ne nyúljon hozzá senki. Hiszen csak rádió nélkül, síri csendben hallani.
Kipufogó dob rozsdásodik ideje korán. Hát igen ezzel mit lehet csinálni? Csere ha ráfér.
Nekem nem zörög a motorháztető 160-nál, mert itthon nem mehetek csak 130-al. Sőt a végsebességét sem ismerem. Nem is érdekel. Előzni ha akarok kicsit több helyet várok vele mint a Twingoval. Istenem ez lomha na!
Röviden ennyi, ha valami történi akkor folyt köv.
- Ezidáig még semmi.
Ismerős