Az ördögszekér
2006 májusi a cserebogaram.
hoszas rágódás és sok kiprobált konkurencia után választottam ki a sokadik suzuki kereskedőnél. Egy Volvo 440-ből ültem át, nem bántam meg. Elég sportosan hajtom, a fogyasztás 6,5-7 között mozog, hosszab túrán is megállta a helyét: 850km és nem voltam fáradt a végére. A gyorsulása meglepően jó, a vége 185km/h, de csak azért mert elfogyott az út. 160-as tempóig csak a nagy cirkálók előzgetnek meg.
Mindennapi használatban van: napi 120km, ezért gázos lesz a lelkem.
Hibája a közel két év alatt csak egy volt, igaz ez elég bosszantó: 4x cseréltem jobb oldali helyzetjelző és 3x fényszóró izzót cirka 6 honap alatt. a mostanik kicsit drágább szériából valók, és már 5 honapja birják.
A család 3 fős, simán elférünk benne, pakolás szempontjából a csomagtér lehetne nagyobb is, de az első ülésen van elég hely.
A beltéren pár apró változtatás, és már más kinézete is van, pláne sötétben.
Ár/érték/teljesítmény szempontjából a mai autópiacon kapható legjobb vétel. Az ára 2006-ban 2.650.000.- volt.
Ahogy igértem, beleugrott a gázszett 27000km-nél. 265000.- húzós ár volt, de 30000km-en megtérült a bekerülési költség.
Azóta elgurultam vele 120000km-t és a fenti hibán kivül más baja nem volt.
A fogyasztása benzinből havi szinten max 6 liter. Az autógázt jobban szereti: 7-8 L körüli a fogyasztás, a lábamtól függően.
Még minden alaktrésze eredeti gyári, azaz semmit nem kellett cserélni az első féktárcsán kivül / azt muszály volt, mert elkopott 120000km /
- Első szerviznél kuplungzajra panaszkodtam, A válasz az volt, hogy a bowden beviszi a hangot a fülkébe. kész röhely. - A váltó szinkrongyűrű cserére szorult, csere után megszünt a zaj. - Egyébbként ez széria hiba, az összes ismerősnél jelentkezett.
Soós: drága, ők az "istenek" első szerviz45.000.-
Suzuki hatvan: megfelelő áron dolgozik, pontos. szerviz után külső-belső nagytakaritást csinálnak.Budapest XX.kerület, Varga László mühelye: hát vele igen meg vagyok elégedve: gyors, pontos, olcsó, és baromi jól dolgozik. Jól felszerelt mühely, hozzáértő szerelők, mindez tényleg elérhető áron./ Ottlétemkor épp egy merci százezres szervizét csinálták./
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | 440 1.8i | Következő autója? | suzuki |