Arany boci
Úgy gondolom, mostmár a 10000km-hez közeledve már nem leszek egyike azoknak az elfogult "0km-es" ítélkezőknek, akik körbe körbe dícsérik az autójukat 100km után. Egy 1.4-es Thalia után ültem át ebbe az 1.6-os Megane-ba. A motorja kicsivel gyengébben húz, de jobb végsebességig viszi a kasztnit mint az 1.4-es, a fogyasztásról inkább ne beszéljünk, mert kicsit sokkoló volt az eddig 6-os átlagról áttérni a 8.3-ra. Kényelem: nagyon szeretem az ülést és a kormányt, rendkívül precíz, megfelelően keményedik fel gyors haladásnál, a fék jól adagolható, bár akik nincsenek hozzászokva a Renaultos fékekhez azoknak harapósnak tűnhet első menetelre. Nagyon jól lassítja az autót a 4 tárcsa. A kuplung fogáspontja remek, nehéz vele lefulladni. A kézifékkar külön öröm, sokkal kényelmesebb nekem mint az előző "botok". A váltója járhatna kicsit pontosabban is, bár lehet h csak a VW-vel való összehasonlítás miatt érzem kicsit esetlegesnek. A beltéren sokat dobott a világos kárpit, és az, hogy a régi narancssárga műszerfalvilágítást lecserélték erre a sejtelmes fehérre. A rádiója túl sok említést nem érdemel, hamarosan ki fogom cserélni. Rendkívül jól pakolható, még nem volt olyan eset, hogy kifogott volna rajtam valaminek a szállítása, legyen az nagyonnagybevásárlás, futópad, evezőpad vagy komplett költöztetés. Az automata kártya, illetve a fényszóró, ablaktörlő nekem nagyon nagyon bejött, egyetlen hátránya van, hogy a karosszéria töréspontja a motorháztető végénél hihetetlen módon felhordja a sarat(jeget) ilyen téli időben az ablakra, aztán ha nem törlöm le egyből a szélvédőmosó folyadékkal kkor pillanatok alatt odafagy. Már megivott több mint 2 liter szélvédőmosót :) Negatívumok: valószínüleg ha most kellene rendelnem biztosan az 1.5-ös 105le-s dCi-t venném, egyel magasabb felszereltséggel, és tetőablakkal. Mindenesetre meg vagyok vele elégedve, és remélem hogy a típushibáit már kinövögette.
- A fűtőventillátor többször beragadt, majd a szervízbe indulás napján újra elindult, garanciában cserélték második látogatás alkalmával(elsőre nem sikerült a megfelelő alkatrészt rendelni), könyöklő lötyögés.
Ugrics és Szabó, Székefehérvár
Siófoki Renault