Lucifer Piros Ördög
2001.-decemberében vásároltuk az autót családi autónak, újonan.
Minden földi jóval felszerelt autó volt a Renault után. Autómata klíma, 6 légzsák, stb.. Azóta 110.000Km-et sikerült bele tenni. A mai napig a szerencsésnek érzem magam, mivel hálistennek egy jó szériát fogtunk ki. Az ég világon kormánykapcsoló, és izzó csréken kívül csak a kötelez? szervízt kellett megcsinálni rajta. Egyetlen egy olyan típushibája van amivel nem lehet mit kezdeni,mégpedig a kipufogónál, egy alaktrész (és csak az 1,6Benyás motoroknál) ami kuplungozáskor hidegben néha síró nyekerg? hangot ad.
a kényelme szerintem kategóriájában messze a legjobb. Rengeteg középkategóriás autót vezettem, és próbáltam, de egyikben sincs ilyen fotelszer? minden irányban tartó ülés mint amilyen a 307-é. Utazni imádok vele, stabil és jó a futóm?ve bár rossz úton kicsit pattog, és f?leg hátul er?sen kopogó hangot hallat.A motor egyébként 1,6-os motorhoz képest er?s, és jól húz, bár iszonyú magas fordulatra hangolt, sajnos ez a fogyasztás rovására megy. autópályán a 150-160-as utazó tempó tökéletes neki 170-190 között azonban tartósan már nem érzi olyan jól magát, hisz ekkor 5500-6500 között pörög, és már zavaróan hangos, valamint a fogyasztás tíz lityó fölé ugrik. Alacsony fordulaton azonban er?tlennek t?nik és ez az 1200Kg-és a 170Nm-nek köszönhet?.Összeségében azt mondthatom, hogy jól jártunk ezzel az autóval, fél Európát bejártuk, nem hagyott ott sehol, és nem biztos, hogyha most vennék ilyet újonan, hogy ki tudnék mégegyszer fogni ilyen jó szériát. Egy darabig biztos meg lesz még.
- Kormánykapcsoló 4*-szer (gariba ment szerencsére egyébként 70eft)
- Kipufogócsonk megrepedt 105Ekm-nél kb 60.000Ft
- izzók tömkelege