Hétköznapi oroszlán kis fogyasztással
Állítólag lomha, de mit vársz 90 lóerőtől? Pont elég. Vegyél rx8-at vagy gti golfot ha versenyezni akarsz, a benzinkúton viszont nem sűrűn találkozunk a peugeot 5 literes fogyasztása mellett.
106ezer km-rel sikerült belecsüccseni. Nagy szervízt megcsináltam motorikusan kábé 90 ezer forint volt, szíjak, görgők stb. Cseréltem féktárcsákat plussz fékbetéteteket mind a 4-en 130ezer km körül, hát nem volt olcsó köbö 80-90 ezer forint. Szerintem nagyobb kategóriájú autókba is ennyi. Gáz. 170ezer km-nél a feszítő görgő megéhezett és megkajálta a szíjamat, csere szíj + görgő 40ezer. 200ezer km-nél bedobta a motor az unalmast, leállt, go szervíz. Magasnyomás szabályzó szelep 54ezer Huf volt, ékszíjtárcsa is megadta magát úgyhogy volt 1-2 nyalánkság mellé így 130ezer Huf-ban állt meg a történet. Szerelő ajánlotta a legdrágább gázolaj szűrőt hogy ne legyen vele ilyen probléma. Jah, stabilizátor kart kellett még cserélni egyszer, az nem volt veszélyes, 20ezer Huf volt. Volt még 1 kis lyuk a kipufogó rendszeren, lehet megrágta az egér éjszaka, nem tudom, ez 10ezer pénz volt. 100ezer km alatt egyszer állt meg alattam. Kényelmesek az ülések. Lengéscsillapítók oké. Hosszú távú vezetés után sem úgy szállsz ki mint aki becsinált. A fogyasztás ami fontos még, nem kímélve autópályán 140-160-nal 8 liter, vegyes 6liter, és ha nem nyomod akkor nekem kijött 5 literre. Az autóban nem sok extra kényelem van, klíma jóféle. Jól pakolható a csomagtér, aránylag megfelelő a nagysága. Télen mindig indul tartós mínusz 20 fokban is. Izzók kiégnek de van rá megoldás, előre led helyzetjelző és xenon, hátulra ledes égők, hiba megoldva, így nem volt vele problémám. Csomagtérajtó és motorháztető zár nehezen záródik, cserés mind a kettő.
Összességében megbízható, kényelmes, praktikus. Alkatrész kicsit drága.
Hétköznapi autónak tökéletes szerintem.
- Magasnyomászabályzó szelep 54.000 HUF, szíjfeszítő görgő 20.000 HUF, stabilizátor karok 8.000 HUF/db, ékszíjtárcsa 40.000 HUF.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |