Sokkal jobb
December 23 vettem át az új, 150 LE dízel Zafirát. Igen kellemes autó, sokkal jobban kidolgozott, mint az elöd, jobb futómü, fékek, kormány, szebb belsö tér, és a motor! Fantasztikus az új 1,9 DTH motor, nagyon megy és csöndes. Autópályán 130-nál 2500 körül forog, és 160-nál is alig haladja meg a 3000-es fordulatot. És nincs motorhang, más hang sem nagyon, legalábbis az elöd 1,8 Elegance-hoz képest. És a fogyasztása is jó, 8 liter alatt tartható, kíméletes vezetéssel 7 alá lehet menni. A motorhoz jól passzol a 6 sebességes kézi váltó, ami szintén más kategória, mint az elözö Opel váltók. Szóval nem értem a fanyalgó autós ujságírókat. Szerintem nagyon jó autó.
Hogy néhány negatívumot is említsek: nincs vízhömérö, kevés és nem praktikus a vezetöülés körüli rakodóhely. Az elözö Zafirában látni a középkozol aljánál lévö rekeszben a dolgokat, itt a sokat dicsért repülögépes kézifék miatt hátrébb került a rekesz, így mindig oldalt kell nézni, ha valamit keresek. És van még egy kis rekesz a kézifék markolata alatt, ami szintén nem látható. Egyébként a helykínálat pazar, szélesebb valamivel, mint a régi, és a csomagtartó is nagyobb 45 literrel.
Ja, és az egyik legfontosabb: nem zörög semmi, nagyon egyben van az autó (5 *), nem úgy mint az elözö folyton zörgö, nyiszorgó ajtói.
12.000 km után még mindig jó az összbenyomás. Jellemzően Budapesten, klímával használva is 8 körül marad a fogyasztása, néha felkúszik 8,5-ig. Szóval továbbra is elégedett vagyok vele
- Még nem volt vele probléma
Opel Vektor Solymár
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |