Autók » Mazda » 6 (2012)

6 2.5i

Nem férfinak való...

Úgy alakult az életem, hogy nyugatra kell néha mennem üzleti ügyben. Az üzlettársak megszóltak, hogy mégis mekkora ciki, hogy én egy gyönyörű fehér honda accord type-s el megyek.
BMW se jó mert maffiózó, Porsche az oroszoké, a Merciben meg orvos vagyok :)
Audi, VW Passat az jó, mert abban ember vagyok.
Első felindulásból valami 400e km-es ex taxi Passatot akartam venni fricskaként, hogy na ebben emberré válok, de rájöttem nem szivatom magam. Legyen Audi..
Felcsaptam a hirdetéseket szerte európában, biza lesz nekem Audim. A5 legyen mert A4esből már van nyomtatóm.
Leveleztem az eladókkal, és furcsa volt hogy lefele alkudtak. Már már meg is állapodtam egy szép S line-al kapcsolatban, de mocorgott bennem a kis ördög hogy valami gáz van itt.
Google, "TFSI engine problems" ... Hoppá mintha szexképekre keresnék, annyi találat, és mind a szopásról szólt. Motorhiba, rekord olajfogyasztás, perek. Na kell a hátam közepére egy ilyen Audi, legalábbis benzinesben nem. Diesel meg szép és jó, de minden barátomnak van csengője ha megyek vendésgésbe, nem kell hogy a kattogás jelezze a megjöttömet.

Majd.. egy este egy fehér 6osra lettem figyelmes, jó messze, reggel már haverokkal úton is voltunk érte..

így lett Mazdám. Igaz nem felelek meg a nyugati szomszédaink elvárásának, de lett egy szép autóm.

Az autóval 17 órát autóztam hazafele, csak enni álltam meg, kényelmes, 17 óra után még mentem volna vele egy kört. Fogyasztása hazafele kellemes volt, nyugodt 170es tempóval 9.4 liter. Kifele egy fél éves Skoda oktávia 1.6 diesellel mentünk, hazafele a skoda után mentem. A skoda computere 6.3 liter átlagot mutatott, 6.7 litert mértünk, igen ám de hiába a konvoj a skoda több mint 10%al több távot tett meg mint a Mazda ami ugye lehetetlen. Gyors kalkuláció után kiderült az 1.6os diesel octávia jóval 7.3 liter felett fogyasztott, csak csal minden műszere. (amikor a mazda 170-el megy a skoda 190el száguldott, és mégis egymás után mentünk)
Szóval így már a 9.4 liter nem is volt elkeserítő, de a csoda amit a tesztekben írnak elmaradt, alig kevesebb mint az accord..

A motor hangja szerintem benzineshez képest ronda, az automata váltó se egy bmw szintű, a futómű a 19-es kerekek ellenére nem ráz, de cserébe billegős. Vezetni kényelmes, beülök és otthon érzem magam.

Kettős érzés, mert élvezem a kényelmet, azt hogy halk. Ez kellett nekem, nem bántam meg hogy az enyém lett, ilyen autót akartam, de mégis hiányzik belőle az, amire egy férfinak egy autóban szüksége van.

Hibalista nincs, minden működik, remélem sokáig jó barátok leszünk.

.. kiegészítés:
Továbbra sincs semmi vele, nincs szervíztapasztalat mert csak olajcserén volt és egy szoftver frissítésen.

Nyáron voltunk vele többedik alkalommal görögországban, Macenodinában feltankolva hazáig az út pontosan 777km. Lusta voltam megállni tankolni, de hazahozott,így klímával, 2x1.5 órás határon állással járó motorral hazaérve maradt benne üzemanyag, így tankolva lemértem, 6.8 liter fogyasztást jelent, 2.5 benzinessel tán nem kell részleteznem, nagyon korrekt érték. Persze sehol se hajtottam gyorsan, és a tempomatot se használtam, mert a tempomat fogyasztásnövelő tényező. (kb 1 liter plusz)

- Átrepültem 140el egy fekvőrendőrön, megbolondult a keréknyomás érzékelő, de megbocsájtható mert az autó sokat volt a levegőben :)
- Folytatás..
- 3 év telt el
- Egy automataváltó szoftver frissítés után megbolondult a kihangosító, akkusaru lehúzásával 1 napra megjavult.
- A könyöklő letört, mert a gyerekek ugráltak rajta, utána olvasva sajnos ez gyenge pontja, szériahiba volt, ha azon mászik a gyerek kilazulhat a zsanér.
- Ezen kívül teljesen eseménytelen, indul, megáll. Téligumi cserekor alánéztem, elvileg ennek is rohadnia kellene de nem teszi, sehol egy rohadásnyom, csillognak alul az alkatrészek.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2014
Előző autója? Accord 7gen Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Mazda 6 2012 (2013)