Pro'fi - Kia Pro Cee'd 1.6 CRDI EX 2008
3 hónappal ez előtt vettem meg, 178000 km-el. Azóta 5000-et mentem vele vegyesen (főként főváros, de hétvégente pályán is megyek vidékre).
Elmondhatom (és remélem nem kiabálom el :-) ), az autó azon túl, hogy kényelmes, fiatalos és dinamikus, nagyon megbízható is.
Semmi jelét nem adta eddig, hogy meg kellett volna bánnom a vételt.
Az ülésről néha nem tudom eldönteni, hogy kényelmes-e, vagy sem?! Az biztos, hogy kicsit Fordosan kemény, de nem kellemetlenül.
A váltót imádom. Rövid, feszes, sportos. Ha megfelelő fordulatszám-tartományon vagy, akkor nagyon húz, meglepő módon 4. és 5. sebességben is, ami szokatlan, mert a korábbi Kalosommal (1150cm3) az előzés, mint olyan, ismeretlen fogalom volt, azzal csak kikerültem :-)
A csomagtartó meglepően tágas, lehet bele pakolni. Oda kell figyelni parkolásnál a nagy ajtókra, mert nagyok....tényleg nagyok :-)
A hangja mesés, gyönyörűen duruzsol. Lehet, hogy ez az én perverzióm, de azt hiszem leginkább abba szerettem bele.
A fogyasztása teljesen reális: pályán valóban 5 körüli értékeket lehet mérni, viszont összességében vegyesben nézve 6-on szoktam állni, ami (ezzel a dinamikával) számomra maga a mennyország. Finoman szólva nem ehhez vagyok szokva, miután az 1150-es Chevym korábban inkább 8 körül volt, a teljesítményét pedig nem tenném egy mérlegre a Ceeddel. :-)
Ajánlom mindenkinek, aki egy - szerintem - alacsony fogyasztású, de mégis borzasztóan dinamikus, jól felszerelt, közép kategóriás autót szeretne.
Ha a további tapasztalataim is ilyen pozitívak lesznek, akkor maradok a márkánál és a következő autóm ennek a 2012 utáni változata lesz.
- Egy motorhiba jelző kigyulladás volt, de a hibakód kiolvasásakor kiderült, hogy a regenerálódási folyamat nem ment végbe, nem vártam meg. Azóta figyelek rá.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Kalos | Következő autója? | Pro Cee'd |