Családi mindenes
A párom céges autója, szerintem enyhén túlárazott, saját pénzből nem vettem volna meg, de a választási lehetőségek közül ez volt a legjobb. Sajátként szeretjük, nem bántuk meg, szokatlan módon vigyázunk rá :) . Hátsó ülések kivehetőek, két kerékpár szállítható benne, első kerekek kivételével. 1.9-es TDI motor remek, alacsonyról húz ( 1400-1500-tól ), nem kell pörgetni, ezért városban is takarékos. 1 tankkal ( kb. 50-52l ) olyan 900 km tehető meg, mindegy, hogy város, vagy vegyes. Egy 6. fokozat nem ártana autópályán. Lényegesen halkabb mint az előző Peug. 307SW ( 1.6 benzin ), 700-1000 km levezethető probléma és fáradság nélkül, mondjuk ehhez hozzájárulnak a "sport" csomag jobb oldaltartású és kényelmesebb ülései is. Városban remek, keskeny, lendületes, mi jól kilátunk belőle mindenfelé :) . A fútomű elég feszes, de legalább nem dülöngél a kanyarokban, és nem is üt a hepehupákon. 70e km után sem csörög a kárpit ( fővárosi utak napi használatban ). A fékek jól fognak, igaz, az egyik szerviz óta nyikorognak, szerintem valami gatyi fékbetétet tettek bele. Javítás óta a váltó remek, határozott úton, de könnyen jár, németes feeling. A csomagtartó alapban lehetne egy kicsit nagyobb, hosszabb.
- 35e-40e km körül a váltó 1-ből 2-be recsegni kezdett, 60e-nél lett javítva gariban, a szinkron nem volt jó. Néha kiég 1-2 izzó ( de melyiknél nem ? ), kicsit nyikorognak a fékek.
Óbudai Autójavító - csapnivaló egy társaság, hülyének nézik az embert, hiába mondtuk 30e-es szerviznél, hogy cseréljék le a váltóban az olajat, lehetett érezni, hogy akad, darabos lett, nem, elég lesz 60e-nél, végülis garis, ha tönkremegy a váltó majd cserélik. Tönkre is ment.
Autóváros - korrekt társaság, profi hozzáállás
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Peugeot 307SW | Következő autója? | – |