Nagy test, nagy élvezet
A gyermek érkezését előkészítendő, vettük az irányt a családi autó kategoriába. Nagyon sokat olvastam utána az autóvállasztást megelőzendő (a népitéletet és belevéve (-:) és ezekután a Mazda 6 és a Honda FR-V maradt.
Elősször a hondát próbáltuk és tetszett is, de miután az új mazda 6-ot is kipróbáltuk nem volt már kérdéses. Szerintem jelenleg a középkategoriás autók közül belső minőségre és kinézetre messze a legszebb és legjobb a mazda 6 és azon belül is az új 2005-ös széria. Nagyon igényes anyagokból készül és nagyon szép, szinte felső kategóriás műszerfal és középső konzol. A kombi hihetelen nagy rakodó teret tartalmaz és a hátsó ülések előredöntésével (az ülőfelület leereszkedi és így egysíkba kerül a támla a csomagtartóval) lényegében egy pickupot kapunk.
Az én 190cm-el nagyon kényelmesen elférek, és mögöttem még bőven van hely akár még egy hasonló méretű embernek.
Minden nagyon finoman működik, kifejezetten élvezet vezetni!
A futómű nagyon jó, szinte észrevehetelenül siklik át a kisebb kátyűkon, persze a Budapesti utak még így is okozhatnak meglepetést!
Mi anyagi okok miatt az 1,8-as motorral vettük, ami nem nyújt éppen sport érzetett, de azért nagyon jól gyorsul a méretekhez képest és 180-al gyönyörűen lehet vele menni (persze ezt soha se tenném (-:).
Az egyetlen gondom nekem csak a fogyasztással van ami városban járva 10,5 liter átlagban, de autópályán sem szorult le 8-9 alá!! (persze nem 90-el haladtam)
Ha lecserélem majd, valószínűleg maradok a mazda 6-nál, de mindenképpen a dízel motorra gondolok a nagyobb nyomaték és a kellemesebb fogyasztás miatt.
Mindenkinek nagyon ajánlom, szuper autó, az általam használt autók közül ennél jobbat nem tudnék mondani!
- Semmi
autó focus Kft. XV. M3 autópálya 12.km (bevezető oldal)
még csak az átvétellel kapcsolatban voltam, de kedvesek és együtt működőek.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 12000 |