Remek családos autó
2017 őszén kellett gyorsan egy nagy autó, mert a korábbit fél nap alatt eladtuk. Sok kereskedésnek írtam, és sok 7 személyes autót megnéztünk, de amit a Kia Carens nyújtott, azt sajnos még a mai napig nem tudják a konkurensek ezért az árért. Az autót azóta sajnos nem gyártják, így lemaradtak a családos programról, pedig szerintem százával lehetne eladni.
Az autó LX felszereltségű "Flotta" csomaggal megspékelve. Szinte minden igényt kielégít, amire három gyerekkel szükség lehet, sőt.
Ami nagyon tetszik:
-hibátlanul működő bluetooth telefonkihangosító
-nagyon szépen szól a hangrendszere
-kanyarkövető fényszórósegéd
-ülésfűtés elöl és HÁTUL is! Ezt a gyerekek imádják, szerintem nyáron is bekapcsolják :)
-digitális 2 (ill. 3, mert hátra is fúj, állítható) zónás klímája gyors és nagyon hatékony
- külön-külön mozgatható a második sor 3 ülése, nagyon egyszerű a kezelésük
- a harmadik sorban két gyerek simán elfér, ez nyilván nem felnőtteknek lett tervezve
-a csomagtérrolónak van saját rejtekhelye, ha nem használjuk éppen
-nagyon takarékos fogyasztás
-megbízható parkoló radar
-az esőérzékelős ablaktörlő zseniális
A motorja nem egy erőgép, de megfelelő vezetési stílussal minden körülmények között megállja a helyét. Családoknak tökéletes, boyracerek ne ezt vegyék :)Az egyenes futásról szóló problémákat értetlenül olvasom, mert ilyennel én nem találkoztam, igaz ez már a 2017-es facelift. Valószínűleg finomhangolták a futóműveket.
Kiforrott technika, hagyományos műszerfal (nem érintőkijelzős képernyő), takarékos benzinmotor. Most lenne 2,5 millió támogatás, de sajnos a piacon nincsen semmilyen vállalható alternatíva. Ami ugyanazeket tudja az közel 6 millióba kerül, támogatás után is (de van, ahol nem is létezik hátsó ülésfűtés, vagy a három külön mozgatható ülés csak horror felárért van). Én 5,6 millióért vettem újnnan 2 és fél éve. Nem is lehet használtan találni ilyet egyelőre.
Apropó vásárlás: Legalább 6 Kia kereskedésnek írtam, de csak egy vett komolyan, a KIA Gablini Gödöllőn: Tóth Bence értékesítő mindent elkövetett, hogy elégedett legyek, meg is vettem tőlük az autót. Addig keresett kedvezményt, amíg nem talált olyan árat, ami mindenkinek jó lett. Kiát csak a Gablinitől ezek után!
A Kia szervizek rendben vannak, kötelező éves szervízre viszem, még egyszer sem kellett 90ezer fölött fizetnem, pedig ilyenkor szereltetem át az évszakos gumikat is, ami egy szakszervízben nem olcsó. A 3 év alatt egy ablakmosó motort kellett cserélni, azt is megoldották gyorsan és garanciálisan. Ez például nagyon tetszik, 7 év garancia.
- Ablakmosó motor - garanciálisan cserélték
Duna Autó - gyorsak, pontosak, megbízhatóak.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2017 |
Előző autója? | FR-V | Következő autója? | – |