Ennyiért kisautók között a legjobb
Sokáig gondolkodtunk a párommal, hogy milyen kisautót vegyünk, mindent megnéztünk. Emellett döntöttünk, és nem bántuk meg. Fél éve hajtjuk, elég sokat megyünk vele, városban is, de f?ként autópályán, és egyéb úton. El?nyei: kiváló futóm? (kategóriájában kiemelked?), amely biztonságérzetet ad, az autó masszív lesz t?le, és anyag is van a karosszériában- érezhet?en. Hosszabb úton is kényelmes (bár az odlaltámasztás tényleg hiányzik bel?le), nekem nem zörög a m?anyag belül, semmi bajom vele. Döbbenten olvastam mások panaszát a 120 km/h feletti kormányremegésr?l, amit soha nem tapasztaltam, pedig autópályán néha meghajtom 150-170- között is (általában 140 a tempóm), szereti a nagyobb sebbeséget, és bírja is. Hátul magam mögött is nagyon kényelmesen elférek (egyébként a helyet -hátul is- minden bentül? meglepetten dícséri), bár oldalirányba kicsi a hely. A csomagtartó egy fiatal párnak b?ven elég, de egy családnak szerintem kicsi lenne. A kormány és a váltó nagyon finom. Fogyasztása vegyesen 6,5, városban 7,5-öt megeszik (minden tankolásnál kiszámolgatom a fogyasztást, de a gyári városon kívüli 5,4 litert még nem tudtam teljesíteni). Hátránya: nagyon nem gyorsul, néha idegesít?en nem megy. Azonban az autót stabilitása miatt nagy sebességnél pl. autópályán is kategóriáját meghazudtolóan biztonságosnak érzem, és ugyanez az érzésem a kanyarokban is. Élmény vele kanyarodni.
Nem tetszik, hogy a hátsó ülés ül?részét nem lehet osztottan felhajtani így a háttámla vízszintesen nem hajtható le teljesen ha szükséges. Nem tetszik, hogy csak a klímás autókban lehet egyetlen gombbal bels? leveg?t keringtetni, így minden alkalommal egyenként, kézzel be kell csukogatni a szell?z?ket, ha kint büdös van.
Vezettük a Forma 1-es vizes tesztpályán, ahol jól teljesített ABS nélkül is, de vészhelyzetben azonnal kidobja a hátulját, így az oktató tanácsa is az volt, hogy a jó futóm?re kell baj esetén számítani. A fékek egyébként szépen fognak.
Id?sebb házaspároknak, fiatal pároknak, egyedülállóknak meleg szívvel ajánlom nem csak városi közlekedésre (s?t!).
- garanciálisan megjavították: bal els? ülésb?l vmi nyomta a hátam, és bal hátsó ülés háttámlájának nyitószerkezete elromlott
Ford Fort (Váci út., és Könyves Kálmán krt.)
udvariatlanok, flegmák mindkét helyen
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Punto | Következő autója? | még nem tudom, de a Ford megtetszett |
Verdikt | (6.7/10) |