80 fekete ló
Egész kellemes darab. Először nagyon nem jött be a formája, de így már kezdek megbarátkozni vele. Dögös szín a fekete, csak piszok kényes (szó szerint...) Belül meg bézs, nagyautós fíling, szintén könnyebben koszolódik.
A belső: Jópofa, nagyon egyben van, de: A bal lábamat nem igazán tudom sehova se rakni (nincs helye), az ülőlap egy picit (a 193 centimhez)nekem már rövid, de hát ekkora autótól ez még rendben van. A gyári hifi jól szól, de a rádió valami borzalom, a 12 éves korzánk is biztosabban fogja az adókat... Van pár bosszantó apróság is: pl. nem találtam értelmes pohártartót, meg egy 2005-ös csúcsfelszereltségű kisautóba is elvárnám a minimum négy légzsákot szériában (ebbe csak kető jutott).
Egyébként kellően tágas (méretéhez képest), a csomagtartó is OK, és nagyon ízléses belülről.
Motor, váltó vezetés: a 80 ló az üres (egyébként szerintem mértéhez képest nehéz: 1,1t) autót nekem elég dinamikusan mozgatja, de 4 embert+klímát már nagyon megérez. Apropó klíma: nyáron hőségben, legmagasabb fokozaton sem hűtött olyan intenzitással, ahogy elvártam volna. A futómű egy álom, szerintem a kategóriájában etalon, jó utakon bőven többet tud, mint a motor. A váltó csak szimplán nagyon jó. A fékek is teljesen rendben vannak.
A szervíztapasztalat az alacsony futásteljesítmény miatt egy 2500-as olajcserében, és egy nagyon kellemetlen garanciális hibában merült ki: A bal első ablakemelő megadta magát, természetesen, amikor le volt húzva. Naná, hogy még aznap eleredt az eső. Így a 3 hónapos autóval befóliázott bal első ablakkal közlekedtem pár napig, mindenhol afelől érdeklődtek, hogy mit csináltam, hogy ennyi idő alatt megtörtem az autót... :-) Garanciában megjavították, de szét kellett hozná szedni az egész ajtót...
Remélem, más hiba nem lesz, egyébként nagyon szerethető autó, nálunk első számú családi autónak is kiváló. A hibáit meg meg lehet szokni...
- bal első ablakemelő - garanciában
Ford Veszprém
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | w123 | Következő autója? | passz, talán majd valami még több fekete lóval ;-) |
Verdikt | (6.6/10) |