Autók » Fiat » Scudo (2006)

Scudo Multijet

Panorámás műszaki roncs

Több mint fura ez a valami. Egy úton vezettem, Budapest-Veszprém megyei falu, megrakva dobozokkal, szekrénnyel, mi az anyámmal.
2000-2400-ig hangja nincs a Multijet motornak, de ereje se túl sok. 2500-nél viszont felkel, és megy mint az ökör, megrakva is, ez egy jó pont. Tükrök nagyok, szélvédő dettó, kettő együtt házi mozival ér fel, olyan jó a kilátás. Kormány pontos és annyira nehéz/könnyű tekerni, hogy kényelmes és biztonságos is legyen. Hangszigetelés ellenben nincs, meg úgy az ablak szigetelés se túl sok. Ajtó hajlamos zörögni (furgon verzió, nem ember szállító).

Eddig nagyjából viselhető az összkép, kívülről se csúnya, de itt jön a fekete leves. A váltó + kuplung. Utóbbi furám fog, leginkább ott ahol nem kéne, és betonkemény. Váltó: 1-es nagyon rövid, 10km/h-nál gyorsulás átmegy negatívba, szélvédő kifejel. 2-estől jó a hosszúság, és élhető, érdemes néha innen indulni.
Cserébe a fokozatok között olyan szűk, hogy 3 helyett 5-be, 3-ből 4 helyett 2-be vagy 6-ba simám lehet váltani. Nagyon hamar meguntam egy út alatt is, így elkezdtem kihagyni fokozatokat, félig-meddig akaratlagosan.

További probléma: műanyag minden mennyiségben, hangrendszer van de inkább ne lenne, tetszhalottnak is rossz, fedélzeti computernek nevezett valami dettó. Ami lifeghet az lifeg, ami zöröghet az zörög. Valszeg rátett egy lapáttal hogy párszor már kapott, mielőtt egy útra beleültünk.

Országúton, 80-90 között jó, ott köszöni minden OK.

- Váltó alapból katasztrófa, hangszigetelés nem is volt

Fenntartási költség (3) Évjárat 2015
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (3.1/10)

Fiat Scudo 2006 (2007 - 2007)