Nagyképü traktor
Nos irtam mar egy iteletet korabban akkor egy c merci volt a tema ez azomban mas teszta.Az auto eloeleterol nem sokat tudni, egy nemet vallalkozase volt tolluk vettuk meg 300000 km-el de ne rohanjuk enyire elore. Szoval az autoval heti 1200 km-et mentem 2 honapig egyfolytaban. Mar akkor gyanus volt mert 300 km utan egy liter olajat kellet utantolteni de magyarosan nem torodtem vele hisz nem az enyem volt meg aztan a nemet is tudta hogy valami nem okes.Miutan tobb olajat fogyasztott mint uzemanyagot kezdodtek is a problemak.Eloszor nem volt teljesitmeny eses ezert ki is tapostam a belet az autonak egyik este jott is a hidegzuhyan a varosba beerve halk cicerges jott a motorterbol kesobb ez erosodott es ezzel forditott aranyban a teljesitmeny zuhant.A hozzaertok mar sejtik a hiba okat... igen a turbo meghalt (illetve kettetort a tengely).Masnap reggel nyomta is ki a feher füstot a kipufogon, szerintem az Egri ostromnal lehetett hasonlo.Ezutan uzemanyagot nem volt hajlando fogyasztani mert olajjal mar boven jol lakott.Levontam a konzekvenciát... ez nem az allando 230 as tempora valo.Szoval ott alt ez a szurke kombi egy felteheto turbo hibaval.Jo vetelnek tunt igy elsore meg masodikra meg aztan meg tovabb.... Az ara tenyleg jo volt.Es a szoporoller kezdodik. Trelerezes 370 km nemetorszagon belül 300EUR.A nemet szerelo szetszedte aztan bejelentette hogy megsem tudja elintézni a turbot 60 EUR... Másik nemet szerelohoz szallitas 35EUR.Kozben senki nem talalt hozza valo turbot nemetorszagban !!!!! Igy maradt a magyarországi szerviz ök intéztek hozzá turbot kiküldték a masik szerelo felrakta. A turbo 140000 HUF volt nem veszes gondoltam akkor.Nemet szerelo felrakja megbeszelt idopontban megyunk a kocsiert es nem volt semmi meglepetes illetve mar nem volt addigra meglepo a latvany... A turbo szinten beszart a nemet a turbot a magyar a nemetet hibaztatta.
Ez 250 EUR volt 3 nap tarolassal.Ekkor hivtunk egy trelert 440 EUR.
Szo mi szo a kocsi mar a szerelonel volt ekkor kozoltek hogy ha mar ugy is uj turbo kell MEGINT! akkor csereljunk mar egy komplett motort is mert hat az ugy illik meg hat csapagyas az egesz...Motorcsere 300 000 HUF uj turbo anyagarban 70000. Ket het alatt keszen is volt jottunk a kocsiert vittuk.
114000 km a motorban uj turbo.Es jol fogyaszt tenyleg 130 ig utana mar elszall a fogyasztas 160-nal kb 10 liter! 163 loero kicsit szegenyes elozeseknel neha meglep.Egyebkent jo anyagokbol van osszerakva eleg massziv az egesz. Automata valto kenyelmes bar kicsit rant de legalabb eleg gyors.Az auto nagy tenyleg kivul is belul is, a parkradar hasznos es jol müködik. Ez boros kivitel a kormany mar kopott ahogyan a valtogomb is es a kormany müanyag boritasa is lefoszlott mar.Rozsdanak meg hire sincs sehol.
A lökös massziv epp a napokban ütöttem el egy vaddisznot kar nelkül megusztam egyedül a parkszenzor foglalata tort le belül ez filleres javitas.
Lassan jonnnek a szervizek amitol egy kicsit felek mert eddig minden gyari az auton futomü valto stb.Ha az ember nem szaguldozik szereti ha folyamatosan bunkonak nezik es ugy is viselkednek vele, ha szereti ha folyamatosan kopkodo arcok neznek be az autoban ha az ember mazoista es szereti ha nem engedik be a masik savba akkor ez remek valasztas.(megjegyeznem hogy ennek csak itthon van kultusza nemetbe egy tok atlagos 23-dik ezust bmw)Összegezve az auto ki van talalva szep is es nagy is normal kozlekedessel jol is fogyaszt , kicsit gyenge meg kell gondolni az elozest de a sok hasznos funkcio karpotol.(A traktor hangot meg kell szokni)
- -Motor - -Turbo - -Angyalszem
Magyar Szerelő
Nemet... nem szeretnek beszelni rola.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | C240 | Következő autója? | Accord |