A Golf az Golf!!!
Ez a második autóm, az első egy Golf IV. volt szintén 1.6-os motorral csak az SR motoros volt ez meg ha jól tudom 16 szelepes, bár az adatai alapján gyárilag csak 1 kW-al nagyobb a teljestménye!(Golf IV. 1.6=74kW-Golf V. 1.6=75kW) Az igazat megvalva nem vagyok egy sportos vezető igyekszem vigyázni a technikára!:) Az első Golfomat 2.5 évig hajtottam és bátran kijelentem az átlagfogyasztás 8L volt! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy be szoktam tartani a megengedett sebességhatárokat mindig!!! Az autót amúgy 4.5 évesen vettem 84000 km-rel és 115000-rel adtam el. A hibáiról annyit, hogy a hátsó szélvédő mosó motor romlott el illetve egy hőgomba zen kivűl csak az időszakos dolgok voltak rajta cserélve!(olaj, olajszűrő, levegőszűrő, benzinszűrő, gyertyák, vezérműszíj, feszítőgörgő, vízpumpa, fékbetétek+előre sajnos új tárcsa is nem lehetett felszabályozni, hátul igen) Nagyon meg voltam vele elégedve ezért is döntöttem az Golf V mellett.Két hónapja vettem és bár nem vagyok egy "minden sebességfokozatban 3000-ig pörgetem" típus a fogyasztásom 7.1L/100km!!! És ezt nem csak a fedélzeti computer írja hanem én is kiszámoltam! az autó 102LE-ős nem egy GTI vagy PDTDI de nekem és családomnak bőven megfelel! Az autó Perfekt felszereltségű ezen felül digitklíma, bőr(kormány-csodálatos, sebváltógomb, kézifékkar), könyöklő, ködlámpa van benne. Az ára ami nagyon sok 4.2 millió + üzembehelyezés+téligumigarnitúra=4.45 milló ami egy 1.6-os alsóközépkategóriás autóért kicsit sok de ez egy VW Golf és ezt is meg kell fizetni!:(( Az előző autómba "csak" manuális klíma volt ebben pedig kétoldali autómata digitklíma van ami nagyon jó! Bár a klímát egyenlőre keveset használtam az időjárásnak köszönhetően így valószínűleg a fogyasztásom nőni fog ha azzal közlekedek nap mint nap!
Mindent összegezve nagyon meg vagyok vele elégedve!
Mióta utoljára fent voltam és írtam be a kocsimról 14000km-ert tettem meg vele. Most költöttem rá előszőr azt is csak azért mert úgy döntöttem nem várom meg a 30000km vagy 2 év olajcsree periódust hanem kicserélem. Mondanom sem kell szervízben kb.60000 Ft lett volna összesen!!! Én mindezt 16000 Ft-ért megoldottam az ismerős autószerelőmmel! A költségek úgy néztek ki, hogy 13000 Ft volt az 5l Castrol Edge 5W 30 olaj!!! Aminek literje 7500 Ft lett volna a szervízben!!! Ezen felül a szerelőm vette meg az olajszűrőt ami nem tudom mennyi volt de még 3000 Ft-ot kért!!! Azt hiszem nem kell mondanom, hogy miért hozzá vittem.
Egyébként csak annyi, hogy akinek nincs jó ismerőse márkaszervízben ne vigye oda mert csak lehúzzák az tuti!
- Egyenlőre semmi!
- Még mindig semmi!!!
- Sajnos az utóbbi két hónpban kétszer is voltam vele szervízben, szerencsére garanciában javították.Előszőr az egyik féltengely lehajtásánál a zsírt elengedte a tömítés.
- Most pedig a lamda szonda szállt el.
Csak olajcsere miatt vittem a haverhoz mivel 17000 km van a kocsiban! Csere idő kb.30 perc!
Procar Kft.
Eddig kellemes meglepetés!