Japán Istennő
Imádom ezt az autót. 415000-ért vettem, és már a dupláját ráköltöttem, de csak azért, mert szeretem. Pl kilyukadt pár helyen a kipuffogó rendszer, nem a dobok, inkább a csövek, de mivel már öreg, az egész rendszert cseréltem a leömlőtől, teljes fékrendszer csere (minden), 4 bosch injektor csere Densora, első lámpa egyik kavicsfelverődéses volt, mindkettőt cseréltem indexbúrákkal együtt. Az ilyen apróságokból jön össze az összeg. Kényelmes, belül óriási hellyel, nagyon szeretem vezetni, olyan egyszerű mint a faék. Ami kell, az benne van. Hibái: angol Carinánál injektor, kormánymű, gyújtáselosztó gyengébb minőségű. Az 1.6-os motor olajevős, nekem 3 litert eszik 10000 km-en. Tolatni kicsit nehéz vele, nekem sedan van, mert nem látni a seggét sosem. Nehéz ráérezni. A menetzaj picit hangos benne. 1.6-os motor elég erős én úgy érzem, 130 nagyon jó neki, meg sem kottyan. A váltó könnyen működik. A féket kicsit gyengének érzem, talán mert hátul dobfékek vannak. Csomagtartó óriási, szuperül lehet bele pakolni. A másik típushiba a hátsó sárvédőívek korrodálása. Máshol nem jellemző. Az enyém már 19 éves, küszöbök hibátlanok, egész alváz szintén, kivéve mindkét ívet hátul. Fényezés szintén jól bírja.
Jól érzem magam benne, mert nagy, mégsem hivalkodó. Számomra gyönyörű autó, bár sokan leszóljak a formatervezését. A műszerfalát is szeretem. A rugózása lágyabb az átlagnál, így hajós a vezetése. Csak ajánlani tudom.
- Futómű szilentek, stabilizátor pálcák, Bosch injektorok, ZF kormánymű perselye kikopott, főfékhenger, ajtóhatárolók elkoptak.
Ismerősökhöz, vagy magam javítottam.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Golf III | Következő autója? | Avensis |