Nyugodt erő - avagy hajókázzunk békében CSENDben!
Az én autóm szerencsétlenségére egy nem túl tetszetős gyümölcsleves szint kapott - ezt nem tudom megbocsátani a tervezőknek, mert minden más szinben tetszik! Mondjuk megszokható.
Szerencséjére nem a műfamintás belseje van, hanem a fekete márványos így legalább belül jól érzem magam.
Az ülései elől hátul nagyon kényelmesek, a plüss mintázatát szerencsére rajtuk ülve nem kell nézegetni csak az ajtókon. Hát ez sem sikerült annyira a tervezőknek.
Gyenge tulajdonsága a gyengesége nagyon alulmotorizált a vas. Nekem , mivel igen nyugodt soför vagyok tetszik. Hosszú utakon amire ezt tervezték kiváló. Én legtöbbet a bahn-on használtam kiválóan vitte a 160km/h ezer km-es utakon - 6,5 ös fogyasztással. És ami a legjobban tetszik benne a csönd!! Ennyire csendes autóban nem utaztam még! Pedig megfordult az elmúlt 1 millió km alatt alattam néhány autó.
- A szivargyújtó lámpája az elmúlt 7 évben 3-szor is kiégett!
- 150 ezredik kilométernél fékbetétet kellett cserélnem - mert a gyáriak elkoptak, a tárcsákon még nem látszik a használat! A hátsó kerékagycsapágyak kissé zúgtak így az egyiket már kicseréltettem, a következőt tavasszal fogom. (Gyári ár a Toyotánál 90 ezer + Áfa, egy akármilyen boltban 35 ezer brutto és ha van ismerősöd itt-ott a gyárit 18 ezerért is megkaphatod)
- 150 ezernél kicseréltettem az összes gumi alkatrészt, szijjakat, ilyesmiket mindent eredeti gyári Toyotára!
- Vízpumpát is kellett cserélni 150-ekm-nél.
- Most 100 eKm garanciát kaptam a motorra!! :))
A szerelőm nem hivatalos, de csak eredeti gyári alkatrészekkel, adalékokkal dolgozik, mert láttam!
A reálszisztéma emberei az én autóm már másfél éves korában a vételár ötödére értékelték és rengeteg hibát találtak az állapotfelmérésnél. Azóta megtettem vele 150eKm-t minden hiba nélkül!! Az állapotát összemérhetném bármelyik szalonautójukkal mind kivül mint belül.
Azonkivül horror árakon dolgoznak!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 42000 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 120000 |
Előző autója? | Renault Clio | Következő autója? | Nem tom mire futja majd ha ettől megválok egyáltalán... |
Verdikt | (7.8/10) |