Szerethető kombi francia
Szerintem nagyon kényelmes, sokkal hosszabb utat meg tudok benne tenni mint a cégautó Opel Astrámban. Az autóban minden a kényelemről és a könnyű átláthatóságról valamint a rendkívül jó navigálhatóságról szól. Motorja nem túl erős, de nagyon nyomatékos. Minden napi használatban 1500-2500 fordulat között lehet kényelmesen és dinamikusan vele autózni. Mivel kombi (Break) ezért a csomagtér óriás, kb. 500 liter a kalaptartóig. Fogyasztása rendkívül kedvező, 14 éves létére és a nagyon odafigyelt karbantartásoknak köszönhetően országúton 5-5,5 litert, városban 6,5-7,5 litert fogyaszt 100km-en. Ezeknek a típusoknak a hátsó futóművével szokott költséges hiba lenni, de ez is csak a karbantartáson múlik, időben kell cserélni a tömítéseket és gyakran kell zsíroztatni. Egyébként a futóműve is nagyon kényelmes, az úthibákat szinte kisimítja főleg a hátsó futómű.
Alapvetően egy jó autó városi és autóutas használatra, autópályán már egy kissé zajos 130-140 km/h sebességnél, de a fogyasztása akkor sem megy az egekbe, csupán 6-6,5 litert fogyaszt olyan tempónál, ami a mai autóknál is nagyon alacsonynak számít.
Szerelők szerint a PSA 1.4 8 szelepes motorja nagyon kiforrott konstrukció és nagyon megbízható, ami igaz is.
- Alapvetően egy igen jó konstrukció, nagyon ritkán romlik el rajta valami, talán mert folyamatosan maga tartom karban: - - első féktárcsa és betét csere (kb. 18.000.-Ft 2 klt) - - fékolaj csere - - vezérműszíj és feszítő görgő csere (kb. 20.000.-Ft) - - generátor karbantartás (csapágy és szénkefe csere, 15.000.-Ft) - - ventilátor fokozat kapcsolása elromlott és csak 4-es sebességen működött, kiderült hogy egy 250.-Ft-os alkatrész romlott el, magam kicseréltem -
Szereld magad szerviz!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2000 |