NISSAN KIS CSALÓDÁSSAL
Renault laguna II 1,9 Dci után vettem.Nagyon megtetszett jó volt beleülni,szines tolató kamera meg ilyenek.Próba autó nem volt így amikor kihoztam a szalonból kicsit meglepett,hogy sokkal lomhább mint amire számítottam.Ezek után barátkoztunk egy kicsit,hogy egymáshoz csiszolódjunk,eleinte a bejáratós időszakban sokalltam a fogyasztását 9-9,5 l/100 km ami később 8-8,5-re vissza eset.Az első évben megadta magát a szervó motor/végállás közelében erős hangot adott/továbbá az ajtón lévő fekete műa. matricák felpöndöröttek ezeket is kicserélték igaz megér egy misét mire kicserélték/mindegy szervizek már csak ilyenek/.Ettől eltekintve kötelező szervizen kívül nem volt probléma.Mondjuk a szerviz költség elég magas kb.60000 ft átlag.A garancia lejárta után pár hónappal az elektromos ablakemelő elromlott /amit igazából a 3 év alatt sztem 50-szer nem húztam le/mivel a klíma nálam télen nyáron be van kapcsolva,cseréje Nissan szervizben 98000ft+munkadíj,hát én megoldottam utángyártottal munkával együtt 30000ft-ből.A 3 éves szerviz alkalmával ott tudtam lenni az autónál és előttem cserélték ki az összes szűrőt ami létezik az autón,olajat,gyertyát stb. nem ecsetelném a régiek állapotát csak anyít sztem most volt először cserélve!!A fogyasztásom azonnal egy literrel lement ami azóta változatlan.Mindennapi használatban van kényelmesen elférni benne hosszú úton is jó.A csomagtér érdekes kialakitásu/4 ajtós/ az üléstámlánál hirtelen emelkedik a padló így az odarakott tárgyak leborulnak,az üléseket nem érdemes előre dönteni mert olyan szűk a nyílás,hogy igazából nem nyerünk vele + teret.Futó műve normál használat esetén tökéletesen ellátja a feladatát,fék rendben megfelelően használható.Ami nálam érdekesség,hogy járó motor mellet/hiába nyomom a nyitó gombot az ajtóban/ nem tudom kinyitni a hátsó csomagtér ajtót,pedig sztem erre találták ki.!Öszeségében egy kényelmes tágas jól használható és felszereltségű autó.Hátránya a magas szerviz költség,de ha valaki saját maga szerzi be a megfelelő alkatrészeket nagy mértékben csökkenthető a költség.
- Elektromos ablakemelő/bal/,Szervó szivattyu
Nissan