Autók » Hyundai » i30 (2017)

i30 1.4 T-gdi Family Kombi

Konzervativ -Sporolos sprinter 2.resz

2. resz

Futómű

-szerintem nagyon jo kivan talalva jól.Nemtúl kemény nem tul lágy.Hátul többlengőkaros felfüggesztés van(nem pattog el te irányitasz s elisnyeli az ütéseket tompan.)
16 os kerekekkel van.Jol kisimitja a rossz utakot(hozzank ez illik magyar-szlovak határhoz rossz utak vannak)kanyarban határozott s nem érzem úgy hogy elszállna az auto mint az oktáviáknal.
Az autó allja komplett levan szigetelve egész végig.Csak a kerékivektől több zaj jön mint pl egy vw golf esetében csendesebb.

-Kormányzás

Kicsit élettelen a szervos dolog de kényelmes vezetni s direktebb mint az elöző generacio.

-Fékek

Fékekről annyit hogy nagyon harapnak s oda kell figyelni a használatnal mert nagyon fent fognak a fékek.(nekek bejön).Elöl nagy tárcsák/hűtöttek.Hátul sem kicsik.15 kerék nem megy ra mert akkorák a féknyergek ??.
Vészfékezés egyszer félig meddig aktiválodott mikor besorakoztak hogy letérnek ballra s en gyorsabban kikerültem s blokkolt a rendszer.Kegyetlenül megállt az autó.

Ergonómia

Minden kézre esik.
Balkezed az ablaki könyöklőn(irányithatod az ablakokat,tükröket).Jobb kéz könnyen ráesik a klima kezelő gombokra ,Kijelzöre,szemüvegtartóhoz illetve a kormányrol irányithatsz mindent könnyeden (radio,zene,telefonálás).
Kormány fogása jo amugy.s a sebbvaltógombé is.(nem túl nagy(fiat tipo)nemtúl kicsi (peugeot 308).

Beltér-en 180cm.110kg vagyok elől nagyon jól elférek (nem nyomja a jobb lábam a középső tunel mint 10 ből 9 autóknal(főleg nagyobb autóknál).
Ülese puha(nem olyan kemeny mint az új octaviáé.)
Magam mögé ha beülök épp elférek(nem ütöm be a fejem se elöl se hátul).

Csomagtartó-602L.szerintem reálisan 500 L fent(Jól pakolható kb 100x120cm).
Babakocsinkat ha betesszük akkor még elfér egypár dolog mögé,mellé.
Also rakodó reszek kb 100L.hasznos.mélyek is s nagyok is.Alatta középpen a félpótkerék a javító készlettel.
En kaptam hozzá :csomagtarto határolót(vagy a hátsó csomagtartó vagy az első két ülés mögé lehet kihúzni tetőig.
Csomagtartó hálót s elsősegély csomagot tépőzáras táskaba.
Ha ledöntöd a hatső üléseket akkor 1650L környékén van de Max 190 cm hosszú dolgokat tudsz belepakolni.(sajna ajtót nemtudok beletenni-De arra ott van a citroen c8 amibe egysszerre 5-6db t is beleteszek vagy többet ??.)

Kinézet
Elöl agressziv s audis(nemkell csodalkozni mert a fötervezo a hyundai-kia nal audinal volt anno.).Hatulrol az auto nekem olyan semleges nem olyan agressziv mint elolrol.De csunyanak nem nevezheto de igazan a ledes hatso lampak hozzak ki a formajat.Nekem sima lampak vannak csak.
Oldalrol pedig Egy C osztalyos mercedes kombi.

A full led fenyszorok egy bizonyos presztist adnak az autonak este jol nez ki.S az embereket idegesiti az eros fenyero :).

Strazzling Blue -Sotet Kek nem metaliza hanem perlet tehat ilyen homokos szemcses effekt.Ha tiszta az auto szep..Amugy komolyabb igy az auto.Elegansabb.4 szin volt tervbe.Ez a kek a vilagos kek amit emlitettem a meggy piros s a vilagos piros amely nem metaliz.
Nekem legjobban a meggy pirossal jon be..De ez epp nem volt raktaron csak rendelesre (2-3 honap).Meg annyit a sotet fenyezesrol hogy aki nem szeret autot mosni sotet szinu fenyezesu autot nevegyen.Kenyesek.Ez is hamar porosodik latszik nagyon.

Ha kerdeznetek miert is vettem epp pont hyundai i30 kombit?

Esz ervek miatt.Tobbet kapok a penzemert.Lassuk miert is :

-5 ev Kilometer korlatozas nelkuli garancia.(+2 ev nekem Nyitran akcioznak).
-Alapbol hatul tobblengokaros futomu.
-6 sebbeseges manualis sebbvalto.
-Alapbol jol felszerelt biztonsagi kutyuk vannak amit mas markaknal megkell fizetned.
-Elferek benne.
-Kenyelmes,csendes.
-Ar/Ertek arany nagyon is jo.
-Kinezete kivul belul is megfogott.

Jojjon egyket mondat a kompakt kategoriaban levo autokrol.(Kiprobaltam mind).

Skoda octavia -Ceges autoink amelyeket vezettem sokat csak diesel ben.Az 1.6tdi tol a 2.0 tdi ig.Az 1 octaviatol a legujabb faceliftig.
Elol kisebb a hely.Hatul nagyobb s a csomagtarto is.
A Hatso futomu sokkalta butabb
egyszerubb,pattog az uton s kanyarban sem olyan stabil.(Ha csak nem az RS vagy 1.8 tsi rol van szo ahol finomabb a hatso futomu rendszer.).Zajtra az ut felol csendesebb,szelzaj nagyobb..

Opel astra -Ergonomia itt jobb picit,hatul nagyobb labter,kisebb csomagter,Hatul egyszeru futomu,s joval zajosabb hangosabb az auto.

Renault megane -Ennek a kocsinak a kinezete jobb,szebb,Belul szuk en alig ferek el benne s tul bunkis a szamomra,futasa csendesebb.

Fiat tipo -A Legolcsobb kivitelekben tul fapad,Hangosabb,Tul egyszeru minden benne semmi minoseg erzet,S ha beleteszel ezt az az ar mar kozel van a hyundai hoz.S A ketto kozt vannak kulombsegek meg.De aki nem igenyes annak jo auto.

VW golf-Ez a kategoriaban a legcsendesebb,minosegesebb.1.0 tsi 3 henger motorral nem akartam s picit voltak fenntartasaim a motorjaikkal kapcsolatosan.olaj zabalas,konstrukcios hibak stb.S asszony nak nem tetszett a hatso hely sem.S szukebb mint a hyundai kicsit foleg elol.

Peugeot 308 -Ez az auto kombiban szep.Valamilyen szinten innen masoltak le az 5 ajtos kocsi formajat.Ez a kocsi eleg csendes tagas.De az a kozepso kijelzo hogy mindent arrol iranyitasz eletveszelyes...S arban is magasabb.

S ez emlitett felsorolt markak kozul fura az is hogy csak 2-3-4 eveket mernek adni garanciara.Valami oka van.
A Honda miert mer 8 ev garanciat adni?S a Kia 7 evet? Kicsinkot ha belegondol az ember furcsa dolog.

Meg egy dolog amit nem ertek a hyundai i30 eseteben amely mas autonal majdnem alap.NINCS tukorfutes...Ez egy akkora minusz.Olyan jo dolog az nagyon hianyzik.De meg a fullos modellba SE lehet RENDELNI.

Amugy az auto okes,osszevan szerelve,csendes,jol megy,s jol is nez ki.

En ez vegett valasztottam.13 600 eu tol 26 000 euro ig mozog nalunk a kombik ara.

Remelem erdekesek a dolgok amit leirtam az autorol.S valakinek segit autovasarlaskor.Csak azt tudom javasolni mindenki probalja ki az osszes modell t nyugodtan ingyen van s tobbszorosen is akar batran ha nem biztos a vetelben.

Barkinek barmi kerdese lenne irjon batran zion6@citromail.hu

LEgjobbakat.

Zoli B.

- Eddig semmi.Meg jo.Aprosagok amit jomagam megoldottam. - Hatso csomagtarto felol jovo zaj.

Nyitra -Hyundai

Dunaszerdahely - Behr Hyundai

Fenntartási költség (8) Évjárat 2017
Előző autója? 206 SW 1.4 8V Következő autója? E osztaly T modell (benzines)
Verdikt (8.7/10)

2017.12.11 12000   -

Konzervativ -Sporolos sprinter.

i30 1.4 T-gdi Family Kombi - 2017
2018.02.20 10000   -

Majdnem mind a 998 cm3-ét szerettük :)

i30 1.0 T-GDI kombi - 2021
2024.11.27 40000   -