Honda Civic 5 ajtóval - inkább japán, mint angol
Egy hondánál negatívumként csak azt lehet leírni, hogy miért nem képesek olyan autót készíteni, amibe nem kell benzin, a gyík bp-i utakat is bírja, és a kedves hondaembléma tolvajoknak sem enged.
1,5ccm 114Le 5 doors= városi rugalmasság, kényelmes utazás autópályán, rakodási lehetőség.
Fogyasztása kiváló (már-már versenyszik egy diesellel), olajat nekem egy csöppet nem evett még. Ez szinte hihetetlen. Ez is bizonyítja (mert így volt9, ha egy honda motor megfelelően van üzemeltetve, annak 300e-ig biztos semmi baja. Ha 170e-nél egy deka olajat nem eszik (és nem 100km-re tekintve, hanem amióta megvettem, közel 3év), még sokáig nem lesz baja) Pedig én is hondásan vezetek.
Ajánlom: annak, aki megbízhatóságot, dinamizmust szeretne kis költségvetésből.
Nem ajánlom: annak, aki.... ....aki nem szereti a honda pörgős motorjait, a honda feelinget.
Infó: A Honda adja el a legtöbb motort a világon, van miből kamatoztatni a tudást.
- Nos, a kötelező szervizeket nem taglalnám, csak néhány szóban:
- olaj+szűrő (én 10e-nként), levegőszűrő 1x, gyertyák 1x, szíjak 1x amikor megvettem (senkiben nem bízok :) )
- A nem kötelezők:
- féltengely (bal-jobb); amikor megvettem, akkor néha-néha teljesen alászedve éppenhogy előfordult egy-egy halk kattanás, csere nemrég. Tehát, ha megjön a katt. akkor még simán elmegy 30e-t, csak ezután kezd tényleg zavaróvá, cseréje indokoltá válni.
- Sajnos a sok "tükrömet nem érzem, ezért csak vigyük el a parkoló autóét is" köcsög miatt minden egyes leállásomkor a tükrömet be kell hajtanom, így a baloldali mechanikája bemondta az unalmasz. Fityeg, a menetszél benyomja. Amíg nincs új, fekete szigetelőszalag megjárja. (Ja-jaj ez már súrolja az igénytelenség határát, de még belefér, hisz tényleg nem látszik.)
- Amit kéne cserélni: szilentek (Köszönjük Főpolg.mester Úr) (Ha nem fér bele, cenzúrázható) :))
- Bár egy kicsit hosszúra sikeredett a hibalista, de mindez szinte észrevehetetlen. Aki soknak találja vegyen egy nem hondát.
Saját, akiben hiszek, bízom, mert Ő javítani, segíteni akar, nem lehúzni + villamosmérnökként minden elektromos kérdést magam oldok meg.
Márkaszervizek= rablóbanda. (akinek nem inge ne vegye magára, de van ilyen?) Még szerencse, hogy nem a saját bőrömön kellett mindezt megéreznem.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | – | Következő autója? | HONDA, de sajnálnám a mostanit lecserélni!!! |
Verdikt | (8.3/10) |