A "Márkahű"
Előző autómat is szerettem, (A4 1.6) méretei, minősége miatt valami hasonlót kerestem, azzal a kiegészítéssel, hogy nem nagy baj, ha nem alulmotorizált.
Hát ez nem az! Néha meglepődök magamon is, milyen előzésekbe merek belemenni vele, de nem csoda, kettesben 110-ig huzatható. A hangja élmény, főleg magas fordulaton, már amennyi beszűrődik belőle. Erdei szerpentineken behallatszik a madárcsicsergés. A fék, futómű, kormány kiszolgálja a menetteljesítményt, biztonságos a kanyarvétel és a megállás is.
Eltekintve egy apró cincogástól valahol a vezetőoldali ajtó tájékán, a kocsi olyan mint új korában. Egy hiba jött ki csak, a vezető oldali automata ablak emelő néha hibázik, de ez azért van, mert szorul a kosztól. Egy kis WD40 megoldja.
A slusszpoén: Pesten megált előttem a sor, hát nem vettem észre. Összetoltam két kollégát. A középső (Opel Astra G 5a) gazdasági totálkáros lett, állítólag elcsavarodott a kasztnija.
A Honda mázsás merevítésének köszönhetően megúsztam egy lőkhárítóval és egy motorháztetővel! Még a lámpák se törtek ki!
Már nagyon megszerettem a Hondákat, vettem is a nejemnek egy Jazz-t.
2008.03.10.
Jelenleg Luxemburgban dolgozom, és az Accord-al járok ki, kb 2 hetente. Így ment bele egy kevés kilométer, de semmi hiba. Az 1300 km-es utat egyedül is lenyomtam, nem értem, valaki miért érzi alkalmatlannak az utazáshoz? A németeknél se sokan előznek meg, ha forszíroztam, megevett 9 litert, de normál körülmények közt 8,5 körül eszik.
2008. 12. 03.
Nos, túlléptem a 70 000 km-t. Semmi gond a géppel. Gondolkodtam, hogy válság ide, válság oda, veszek egy új Accordot. De aztán rájöttem, minek?? Ez mindent tud amit kell, most már maszeknál szervizelem, még pár évig jó.
Ja, A nejem Jazz-e, hát az fenomenális kis autó! Talán még a saját Accordomnál is jobban szeretem.
- SEMMI
HONDA Csernák Kecskemét
Maszek, ha megengedi, ideírom a nevét késöbb......
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | A4 1.6 | Következő autója? | Accord/Legend/Új Jazz???????? |