A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Honda » Accord (2002-2007)

Accord 2.2 i-ctdi Sport 

Az ítélet értékelése
4,3(4 db)

I-CTDI Összhang

Szöveges ítélet

4 hónapos várakozás után jutottunk végre az autóhoz,de megérte legalábbis az eddig megtett 215ezer kilóméter megtétele után tökéletes választásnak érzem!

Tettünk már vele több 3-4ezer km-es teljes európai túrát 4 személlyel az alpokon keresztül telepakolva igen tempósan haladva a német autópályákon 7.1 literes átlagfogyasztással,kétszer korzikai kirándulásra is elvitt minket ez 3500km volt ugyanilyen átlaggal,természetesen minden probléma és gond nélkül teljesítette mindet!

Szerintem kategóriája legjobb vétele volt 2007-ben 6.7millióért minden jóval elkényeztet amire szükségünk lehet! Kiválasztása elött a konkurencia autóit is kipróbálva (Mazda 6, Vectra,Avensis, Passat) döntöttünk az Accord mellett! A legkiegyensúlyozottabb mindközül és a diesel motorja messze a legkúlturáltabb az akkoriban kaphatóak közül! Fantasztikusan halk és vibrációmentes,többen megkérdezték már utazás közben hogy nem akartam-e inkább dieselt venni.....:)))

Váltója kellemes,(az automata nagyon hiányzik) nagyon jók a fokozatkiosztások,hatodikban óra szerint 230-nál 4200-at forog a motor,tartós 140-es tempónál 2300-as fordulaton 5.8 litert fogyaszt, kormányzása nagyon pontos és közvetlen,a vezetőülés, a kormány, a váltó és a pedálok elhelyezése és beállíthatóságuk tökéletes,futóműve a 17colos kerekekkel kicsit kemény,de nekem tetszik. Kapott utólagosan egy gyári Showa ültető szettet(-30mm)keménysége nem változott csak megszünt a "terepjáró" hatás.16-os télikerékkel lényegesen komfortosabb, a fék a gyári Jurid betétek és tárcsák cseréje ATE márkájúra komoly javulást hozott. Már többször meggyőzödtem róla komoly autópálya tempóról lassítva és az alpok szerpentínjein sem keltett csalódást!

Hogy valami kritikát is említsek: a hátsó ablakemelő kapcsolója rossz helyen van és utasaim sokszor akaratukon kívül az ajtó kapaszkodójára könyökölve működésbe hozzák az ablakot,amúgy nem értem miért nem megy automatán le-föl az összes ablak miért csak a vezetőjé ilyen?!(10 éves Avensisben benne van) és hát nem hűtött a kesztyűtartó és nem olvas MP3-at a gyári hifi ami egyébként siralmasan is szól és a hátsó ülésen lehetne nagyobb a lábtér, hát ezek a legnagyobb gondjaim :))

Jó pár sort lehetne még írni az autóról ,igényes anyagú utasteréről, a kényelmes gerinctámaszos félbőr üléseiről,finom működésű funkcionális kapcsolóiról,letisztult egyszerűen kezelhető középkonzolról, a tempomatról, a xenonlámpákról, az automatikusan sötétedő belső tükörről,automatikusan nullázódó napi kilóméterszámláróról, a dupla digit klímáról, az igényes hangú ajtócsukódásról,kilincseiről, külső megjelenéséről, kiállásáról.....stb.!! Még annyit megjegyeznék hogy ez az autó valóban Japánban készül és ez manapság nagyon ritka,de a motortérbe vagy a fékekre pillantva jó pár európai beszállítótól találunk alkatrészeket (Bosch,Jurid,Textar) remélem ezek is bírják addig mint japán társaik:))

Problémánk az autóval:

125ezr kilóméter kuplung szett csere (lendkerék nem) gyárilag rendelt honda dobozos Exedy kuplungszett ment bele. (Eredetileg luk volt benne)

176ezer kilóméternél elromlott a generátor persze vidéken vasárnap.
Telefon Honda assistant 20 perc elteltével autósegély érkezett problémát orvosolva hazaértünk. Majd másnap Honda Grohoczky szervíz generátor és akksi csere 170ezer forint.

182ezer kilóméter kipufogógáz szagot érezni az utastérben hideg motornál
szintén irány a Grohoczky kipufogó leömlő GRANCIÁLIS csere (tipushiba) Téritésmentesen 1nap alatt cserélték. Nekem azt mondták a munkafelvételen hogy minden európai honda márkaképviselet köteles díjmentesen cserélni ezt a leömlőt kórtól és futásteljesítménytől függetlenül. Feltétel a rendszeres leigazolható elektronikus szervízháttér. (sokaktól hallottam fizettek érte nem is keveset)

214ezer kilóméternél kuplungszett + lendkerék csere A lendkerék (gyárilag luk volt) holtjátéka pont határértéken volt.(nem volt a tárcsa elkopva kb 50%-os!!! állapotban volt de a szerkezet utánállítója nem tudott többet állítani a kuplung csúszásán) Most egy teljes LUK szett ment bele mint gyárilag volt. Ez a kuplung része az autónak szerintem egy kicsit alulméretezett.(az összes többi autómat nem kellett ennyiszer kuplungozni)

Az autóban 215ezer kilóméternél az összes futóműalkatrész gyári nem égett még ki eggyik xenon égő sem,nincs kiülve az ülése szétporladva a kormány simán letagadhatnék 100ezer kilómétert.

Összegezve: tökéletes autó nincs,de ez már majdnem az és aki megteheti és ebben a kategóriában gondolkodik most már persze használtban ne keressen tovább, vegyen egy ilyen autót, nem fogja megbánni!!!

Hibalista

- 125000km Kuplungszett csere (lendkerék nem) - 176000km Generátor csere + akksi csere - 182000km Kipufogó leömlő garanciális csere - 214000km Kuplungszett + kettőstömegű lendkerék csere

Ide hordtam szervizbe

Duna Autó

Értékelése: 2

Másik szerelő értékelése

Honda Grohoczky

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2007
Kényelem (6) Használati időtartam 7 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (9) Vezetett km 215000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Toyota Következő autója? Mazda 3-6
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Honda Accord 2002 (2002 - 2005)

További ítéletek (217 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)