Családosok álma
2008 nyarán vettük a 4 személyesre bővült családnak. Olyan autót kerestem ahol kényelmesen elfér egy 5. személy a 2 gyerekülés között hátul, a gyerekek nem rúgják le az első ülések támláit és min. 500L csomagtartója van. Sok pénzünk nem volt így a szokásos "faros" szedánokat nézegettem pl.Linea,Tahlia stb. Ezekben nincs elég hely hátul. Aztán olvastam a TC-n a Berlingo tesztjét és elmentünk megnézni. Rögtön tudtuk, hogy ez kell nekünk! Ekkora autót ennyi pénzért?! Persze sok extrára már nem futotta így beértük az alap 90Le benzin motorral is. A tapasztalatok a következők. A mai napig megállítanak az emberek és kérdezgetnek az autóról mindenkinek nagyon tetszik. Hihetetlenül kényelmes még 5 embernek is. Minden csomagot elnyel pl. 2 személyes szánkó állítva! A két első ülés között akkora a hely, hogy simán hátra tud menni a feleségem a gyerekekhez menetközben ha kitör a balhé. A kilátás fantasztikus. A jobbkezes utcákban messze ellátok a parkoló autók fölött és nem kell beállnom a kereszteződésbe félig, hogy belássam. A motor 90Le elég kevés. Ezt rövid váltó utakkal kompenzálták, így városban nem feltűnő csak kapcsolgatni kell a nagyon pontos váltót. Városban nagyon halk. Ha telefonálok vezetés közben nem hallják, hogy kocsiban ülök.. Autópályán viszont már elég hangos a magas fordulat miatt. Nagyon kíméletes vezetéssel vegyes használatban, inkább több város, 7,8L átlag jött ki a 8000km-re. Ebből a legnagyobb részt télen tettük meg. Szerintem nem rossz persze a dízel kevesebbet enne.. Nagyon tetszik a 30.000km-es szervízperiódus. Ez pénztárcakímélő..A futómű szuper! Érezni, hogy nem haszongépjármű van alattam! Verdikt: Ennyi pénzért (3,6MFt) ekkora autót ilyen felszereltséggel (ABS,2 lufi,klíma, el.ablak-tükör,ködlámpa, metálfény, mp3 lejátszó) nem lehet kapnimás márkánál! Hogy tartós e? Majd elválik! Van 3 év garancia hozzá s bármikor vehetek még 25e Ft-ért 1 évet ha szükségét érzem.
- A hátsó ajtót nem lehetett becsukni, a szervizben meghúzták a zár 2 csavarját..
Citroen Wallis Váci út
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |