BERCI
Először isnéhány szót kell ejtenem a tipusválasztásról.Három gyerek logisztikai feledatainak ellátására kerestünk leváltótipust az öregecske (egyébként hibamentes) 7 személyes FIAT ULYSSE helyett. Sajnos ezek az uj egyterűek borzalmas drágák , használtan pedig nem mernék venni több milliós autót.Rengeteg autót néztünk meg ebben a kategóriában és egyértelműen ár érték arányban a BERCI győzött.(Bár citroenék PICASSO-ja is szóba jött , de nem tud ennyit..) Leszögezem , nem soha sem volt még francia autóm ,nem voltam Citroen fun sem de az lettem. A motor telitalálat , akkora a nyomatékfelesleg hogy szinte nem tudsz mit kezdeni vele , fék -futómű renben, a váltó viszont szerintem egyesben túl rövid , cserébe viszont a többi fokozat viszont borzasztó hosszú (ez azt jelenti hogy ha emelkedőn indulok jobban meg kell pörgetnem mint azt a motor és én is kívánnám hogy másodikat tudjak kapcsolni. )3000-es fordulaton 140 km/h Ennyivel menni viszont már kissé kockázatos Elöl tetszik a nagy hely de mire hátul középen a gyerekülésbe belegózom a legkisebbet addig rendesen lever a víz.Szűk a tolóajtó , de legalább magas.
Jópofa dolog a tetőpolc meg az oldalsó rekeszek a tetön , meg a bevásárlókocsi stb A legjobban ami zavar a külső tükrök mérete.Keskeny , viszont magas , az eget lehet benne kémlelni de oldalra nem sokat ér , az első oszlopok jó sokat takarnak , az orrát meg a seggét egyszerűen nem tudom érezni. Szégyenszemre kell bele tennem egy parkolóradart?
Összességében nagyon kedvelem BERCIT amikor beülök és felkerreg a HDI a világ végére is elindulnék vele.
...majd folytatom
Most tél van és nagyon hideg , a fogyasztás felment 1 literrel kb 6.5 l re . (lehet hogy jobban is nyomom neki?)Az egyik reggel -15 fokban iizzítot először!!! aztán pöccre indult.
Viszont egy negatívum , nemtudom ki hogy van vele de szerintem a fűtése katasztrófa. Nagyon lassan jön meg az elsö langyos fuvallat ,viszont ha már meleg pontatlanul szabályozható a fűtés.
- 9060 km-nél a hátsó ablaktörlő lapát egy törlésnél egyszerűen leesett .Kb 12 másodperc alatt visszapattintottam.DE MIÉRT ESETT LE???
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | ULYSSE 2.0 | Következő autója? | egyenlöre marad... |