Motorok » Yamaha » Jog 1985 (50)

Jog 1985 (50)

A világ legjobb robogója

Bátran kijelenthetem, hogy a Yamaha Jog a világ legjobb robogója. Sose kellett javítani, de mivel nagyon szerettem a kis szerkezetet, csak a legjobbakat kapta. Papíron 7lóerős, de a gyári 50es hengerből 10et kihoztam átalakítással. Sose volt ellenfele, minden tuningrobogót állva hagytam, pedig 50es volt. Főként terepen is használtam, és jobban vette az akadályokat, mint egy crossmotor, csak az első-hátsó kerék kicsisége miatt volt rosszabb az ugratás. A rossz, hogy annyit evett, mint 6 hasonló robogó. Félelmetes 12 litert evett meg, amit valahova el is égetett, többszöri mérés után ingadozott a fogyasztás, volt hogy 8, volt hogy 14litert húzott be, 3,5literes tankkal a rekord 50 km, de ha 50nél húztam egy gázt, simán egykerékre vágta magát. Volt, aki azért nem akarta megvenni, mert túl erősnek találta, volt aki a tuningot kereste benne. Ez a motor veszettül megéri, mindenkinek ajánlom, nemkülönösebben tanulómotor, de igazából bárhol elmegy bármikor.

- Az ég világon semmi baja nem volt, soha.

Saját magam.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1995
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.9/10)

Yamaha