A legjobb vétel
Egy Malaguti Madison 400-ról ültem át erre a motorra. Elképesztő, hogy mekkora minőségbeli különbségek vannak. A műanyagoktól a kapcsolókig, lámpaburákig, műszerfalig minden fantasztikus minőségű. Ezt az tudja igazán értékelni, akinek korábban olyan silány minőségű motorja volt, mint pl. nekem a Madison, amiről többszőr is csak úgy leestek a dolgok... A két kesztyűtartóba sok minden belefér, a saját csomagtartója 62 literes, ami több mint elég. Két zárt sisak simán elfér benne! Itt a csomagtér világítás lehetne jobb, mert csak az egyik oldalon van és ha elé rakok valamit, sötétség lesz :)
Nagyon jó úttartása van és fantasztikusan jók a fékei (elől dual tárcsa!!). 0-40ig gyorsulhatna jobban, de összességében nagyon erős gép. Két személlyel is simán megy 140-150-et autópályán és a szélvédelme fejedelmi. Gyakori hiba maxi robogóknál, hogy az ember ölébe "vezeti" az idomzat a menetszelet. Ebben az esetben hihetetlen szélcsend van a kormány mögött. Alacsony súlypontja miatt nagyon könnyen vezethető és szinte észre sem lehet venni, hogyha mögöttem van a barátnőm, akinek akárcsak nekem, nagyon kényelmes az ülése.
Ez az a robogó, amire csak rá kell ülni és menni vele. Működik rajta mindig minden. Hihetetlen jó menettulajdonságai vannak (többek között az aluminium váz miatt) és a maxi robogók összes előnyét kihasználja. Egyhamar nem fogom eladni!!
- Elektronikai hibája volt. Indítózni lehetett, de nem búgott fel a motor. Cserélni kellett a vezérlő elektronikát és a gyújtást (az immobiliser miatt). Több helyen utána érdeklődtem, ez egy rendkívül ritka hiba. Egy szerelő ismerősöm szerint hat évente van kb. 1-2 ilyen eset, nekem pechem volt..
Yamaha World. Nagyon rendesek, gyorsak és segítőkészek. Szó nélkül szereztek nekem bontott alkatrészt és hamar megcsináltak mindent. Előtte megmentettek egy törött motortól is, mert velük nézettem át egy gépet, amit meg akartam venni és korrektül az eladó képébe mondta a szerelő gyerek, hogy ezt a motort bizony több helyen is megtörték!! Ajánlani tudom őket mindenkinek.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző motorja? | Madison 400 | Következő motorja? | – |